Vår hund är för tjock???

 Hur kan man påstå att en valp är för tjock? Jag blir faktiskt upprörd över detta uttalande. Vår valp en cockerspaniel är snart 4 mån och 8,2 kg tung, vilket är en ypperlig vikt för en valp i denna ålder, enligt vår veterinär, som jag var tvungen att kontakta, efter att en annan veterinär idag påstod att vår Pompe var för tjock. Till saken hör att han och hans andra 9 syskon håller ungegfär samma vikt, även om de nu bor hos olika ägare.  Vår Pompe, sa vår veterinär som såg honom i förgår, är perfekt för sin storlek och vad ni än gör laborera inte med hans kost när han är så liten. Hon bad oss att inte oroa oss över detta och hon tröstade med att hade hon ansett att han var tjock i förgår hade hon sagt det istället för som hon nu sa att han behöver inte väga sig, för hon såg att han var fin. Hunden på bilden är däremot tjock!


En mycket obehaglig upplevelse

som får mig att må illa är när jag tänker på vad som hände i måndagsmorse. Jag hade nyss stigit upp, golvet kändes kallt så jag rotade fram mina rosa, mysiga, luddiga morgonskor. Då de är höga, som halvstövlar, i skaftet krävs det både lite fart och kraft för att komma i dem och det var då som det obehagliga inträffade. Halvägs in med foten kände jag att något först stack till hårt och som gjorde något så jävulskt  ont igenom naglen på tån brevid stortån. Vad fan....han jag tänka innan jag försiktigt fick upp foten igen för att se vad det var. Där, rakt genom naglen satt en knappnål, som jag fick dra bort med så mycket våld att . Huuuuu...hela naglen lossnade från botten, ni förstår....HUUUUU..Bara jag tänker på det så far jag illa. En timme senare satt jag i bilen med Grannen på väg till Ystad. Emellanåt kände jag att det värkte till i tån, som jag smort in i hemmorojdsalva (innehåller bedövning)för att slippa det värsta smärtan och då gick det som en ilning genom kroppen. Fy fanken vad det är obehagligt med naglar........och nu kom jag att tänka på den igen för det värker fortfarande.

Skäll från dottern...

Förlåt det var inte av ondo som jag bara visade en slidshow på hundar. Nu har jag letat fram lite bilder på mina änglar, inte så lätt då jag knappt har några, men en liten slidshow blev det. Se å njut.....

Mina älsklingar å deras vänner

.

Pompe, Mojje och två vovveflickvänner Lilly Hansson å Doris.

Tisdag eller..jo men det är det väl

Dagarna flyter ihop nu när jag bara är hemma. Måste få lite struktur på tillvaron även om jag inte går till ett jobb varje dag.
Idag fick jag tillbakamedling, som det heter på Norsk, hittar inget bättre uttryck på svenska, från Högskolan. Jag mailade min gamla professor i söndag för nu minsann ska jag få ut min examen som jag dragit på länge. Det är snart två och halvt år sedan vi bestämde att nu jäklar gör vi det...men så följde en del jobbiga familjegrejor som gjorde att jag fick fokusera på det istället sen flyttade vi till Norge och examensdrömmen rann ut i sanden för en stund. Så när jag fick mailet igår blev jag skitglad för hon sa att hon bara väntat på mig och att alla mina grejor fanns kvar i en pärm på hennes kontor och nästa gång jag är i Karlskrona skulle jag kontakta henne så sätter vi igång:D Kan det bli bättre???
Nu ska jag bli färdig!!!!!  Så familjen, ni får vara på mig och pusha, för ni vet hur jag funkar bäst. Vilken dröm det ska bli när uppgifterna äntligen är klara. Egentligen är det bara 6 paper i olika ämnen som ska lämnas in men ett paper är som en vetenskaplig uppsats i mindre format så det tar tid att producera det...det går ju inte med ett hafsverk...det är jag alldeles för duktig för.
Igår var jag, Grannen och alla våra 4 vovvar på utflyckt till Ystad för att hälsa på Kennelmamman och få lite trimning och träningstips inför utställningen. Jäklar vad hundar hon har och då var ändå inte alla hennes hemma. Hemma har hon Gina, Benny, Jossan, Rex, Eddie 1, Eddie 2, glömt namnet, Mickey och Ellen som var borta. Och om två veckor ska Gina få valpar och Kennelmamman gissar på 10-12 st Huuuuuu. Det krävs nerver får att klara av denna uppgift....Sen kommer vi med våra 4 men det gick fantastiskt bra.
Pompe, måste jag få skryta med, uppförde sig exemplariskt vid trimningen och fotograferingen med tanke på att det var ett tag sedan han var där. Nu ska vi snart ut i skogen på en härlig promenad...sen ska vi förmodligen ut till mor och far i eftermiddag för att laga klart bagageluckan då de nya delarna har kommit till låset.
Så ha en go dag alla ni som sitter inne och trycker.SmileyCentral.com

Älsklingsvovvarna

349217-49image50
image51
image52

Aj aj aj....

 
Klämde väl foten i bildörren. Hur man kan göra det?
Jo man öppnar dörren, kryper in över sätet för att leta efter en borttappad snusdosa samtidigt som stormen får tag i dörren som med full kraft krossar min fot mellan dörren och trösklen...Gjorde det ont tror ni? Så in i HELVETE...
Tårarna, inte tårna tack och lov , sprutade ut...jag ålade in i förasätet men insåg att jag nog borde försöka ta mig in och undersöka traumat. Halt som en sjöman tog jag mig fram till ytterdörren och uppför trappan.
Vad ögat kan se är det nog ingen större skada men det värker ända upp till knäet och jag kan för tillfälligt inte trö på den. Sitter här bandagerad i soffan och bloggar med kroppen fullproppad med värkpiller.
Ena stunden är man go och glad andra stunden förkrossad.....Gonatt

Alltid lite efter...

Skulle ut på loppistur med syrran men vi kom iväg så sent...gjorde en massa andra ärenden först...sen upp till ett loppisställe som heter Ekorren ett annat namn för sopvaruhuset. Vi upptäckt att de stängde kl 16 och vi var där 10 min i men vi tänkte att vi som är så rutinerade kör över stället i ett nafs, men det tycket inte den genom sura personalen som såg riktigt irreterade ut när vi kom in. Alla gick med jackorna på, vissa rum var nedsläckta. Men visst är det väl så, att har man öppet till 16 måste man låta kunderna få komma enda till dess? Jag har lång erfarenhet ,då jag jobbat en hel del i butik, och jag har då aldrig släckt ner och surat mot mina kunder. Förmodligen ligger personalens brist på företagsekonomi och marknadsföring i att de inte har alla hönsen hemma, det är väl därför det jobbar där...de har väl aldrig haft ett riktigt arbete...nu säger jag inte detta för att vara dum eller helt utan känslor. Jag ser det helt utifrån vad som är bra för affärerna och med sån personal, på ett annat ställe, skulle den ha konkat inom kort.
Trotts den dumma personalen kommer vi att åka dit igen för det är fynden vi är ute efter och det behöver vi inte en inkompetent, asocial personal för att finna.
Vi åkte ner till Blomsterlandet istället och fyndade lite nya blomster att dekorera försterkarmarna med. Hittade några spännande sorter men med mina gröna fingrar kommer jag väl aldrig se dem växa, tur var köpte syrran precis samma så jag kan se dem hemma hos henne som har fantastiskt handlag när det kommer till växter. Hur kan det vara sådan skillnad egentligen? Vi är ändå syskon och gör mycket annat på samma sätt men blommer och jag har aldig funkat. Jag kan ta dö på en plastblomma och då ljuger jag inte.

Men herregud..

Vad det stormar idag. Det blir till att sitta inne och häcka, lite trist. Bor man i en tvåa finns det inte så mycket ak tiviteter som står tur. Att städa tar ca 15 minuter sen är det bara en massa dötid. Får väl se vad som kommer att hända idag. Väntar med spänning på kontakt från jobbet jag sökt. Självklart kommer de inte att höra av sig idag men det är spännande trots allt, att vänta och se, kanske jag får det.
Vovvarna glor rastlöst på mig, Mojje vill säkert gå ut men NÄ han får vara så god att finna ro inne för i det här jävla vädret kommer inte jag att gå några skogspromenader. Kanske jag skulle ringa syrran och göra en loppistur det passar bra en sådan här dag. Fynda lite och så. Jag får se....

Var jag med så ytfixerad?

Har nyss läst lite i dels min dotters blogg och dels i några av hennes vänner och kommit fram till att de nästan bara skriver om utseende. Fullständigt ointressant. Tänk om någon av dessa fåfängda tjugoåringar råkade ut för en olycka som förändrade deras utseende hur skulle de ta det om det enda de bryr sig om är hur de ser ut? Oroande. Inte för att jag tycker de skriver dåligt eller så och det är helt deras grej det förstår jag men visst är det trisst. Min dotter och hennes väninna prutar med munnen på varje foto för att de ska få större pussmun vilket är helt onödigt och ser dumt ut då de redan är begåvade med fylliga läppar. Andra betalar tusentalskronor för att få läppar som dem men det ser de inte. Jag kan förstå väninnan som precis gjort en plastikoperation, hon har tagit in sitt utstående öra, och det kan vara trisst att dras med, det förstår jag. Gjorde själv en likadan operation när jag var tio år därför att syrran retade mig konstant för det.
Jag var först orolig att det är jag som fått dottern att bli så fixerad men det ser jag ju nu att alla jämgamla är likadana. Sen måste jag få påpeka en motsägande sak för jag har läst och sett bloggen om anorekterna, förfärliga bilder men deras problem bottnar ju i samma missnöje som ni har, dålig självbild, ett behov att synas och bli sedda, att få vara helt rätt för en dag m m. Tyvärr måste jag få göra er besvikna med att säga att det kommer ni aldrig att bli. Marknaden kommer att få er att alltid känna er efter + att den ni är och ser ut kommer ni att få leva med. + vet ni att det finns en dokumentär om detta ämne ikväll kl 21, Dysmorfofobi är ämnet. Inte för att ni har denna fobi men det är intressant ämne.
Nä, skärp er tjejer!

Äntligen är ansökan...

SmileyCentral.com inskickad fast det var några turer framåtillbaka. Mottagaren kunde inte öppna i det format jag sänt det i, förmodligen hade de ett äldre program jag. Tillslut efter  4 sända mail kopierade jag hela skiten och la in i meddelanderutan, kanske inte så proffsigt, men så fick det bli. Sen har jag min gamla arbetsgivare på Norra Skåne som referens vilket är strategiskt då han är connected till mottagaren.
Så åter igen håll tummen!!!
Nu har jag också bestämt att det är dags att ta ut examen i Sociologin. Saknar vissa poäng då jag var inlagd på sjukhus halva första kursdelen, typiskt, sedan har det bara inte blivit av. Men idag har jag varit i kontakt med ett universitet där jag eventuellt vill ta en master i internationell markadsföring. En super utbildning med 6 månaders praktik. De ringde upp mig idag så jag har fått bra information. Jag får se...först måste jag ha sociologin klar så jag kan ta ut kandidaten som annars bara är ett slöseri.
Jag var i eftermiddags och fikade med mor och bror på ett  jättemysigt fik som heter Villa Verum. Där träffade mina arbetskamrater från i somras, lika trevliga som då. Talade lite med gamla VD:n som är en helskön gubbe på 85 år, tror jag. Han arbetar ännu eller är på jobbet varje dag. Norra Skåne var en mycket trevlig plats och tyvärr hade de ingen ledig tjänst så jag blev bara där över sommaren.

Torsdag...

Så var det nästan fredag igen och snart löning....skönt för nu är det knalt i kassan...fördelen med det är att man blir ganska påhittig vad det gäller att dryga ut kassan på olika vis...kanske jag skulle leva så även när jag har pengar?
Idag hade jag inget snus och knappt några kontanter så jag rotade fram en check på 50 spänn från Coopforum. Mitt snus finns inte på Coop så jag gick dit och köpte ett annat snus som jag sedan gick och bytte, utan problem, på bensinmacken med förklaringen att någon köpt fel till mig och att jag var villig att betala mellanskillanden bara jag fick mocca anis av dem. Lite krångligt kanske men vad gör man inte för att tillfredställa sitt missbruk. Jag pantade även en massa tomburkar som sambon samlat på sig som jag köpte mat för. Visst, det känns ju lite skämmigt att gå in i affären med en kundvagn överfull med tomburkar och petflaskor dagen innan löningen. Men det är smällar man får ta...
Har idag lämnat in min arbetsansökan så nu hoppas jag verkligen att jag får detta, håll tummen. Måste ha en inkomst snart, känns ganska liveget att leva på sambon som börjar surna ihop. Han är trött på att jag lever på honom det märks men det bryr jag mig lite om då jag har försöjt honom i 10 år  så jag har lite till godo. Men så är det, så länge det gäller han själv är det andra regler....skit samma. När jag blir rik igen så blir det andra bullar, då så ska jag......... 
Nu på förmiddagen har vi varit och sprungit i skogen, vovvarna är lösa nu och de älskar det. Jag har varit så orolig för detta sedan vi kom hem från Norge men nu känns det skitbra för Mojje kommer och stannar varje gång jag säger det. När vi möter andra hundar på slingan så står han så fint vid min sida...tillskillnad när han är kopplad drar han och skäller....frihet är bra tydligen. Nu sover de här vid min sida.

Idag har jag nog funnit det....

SmileyCentral.com 
Ja då, idag sökte jag efter ett jobb, hör å häpna, men nu är det faktiskt dags att komma igång. Surfade lite och så plötsligt såg jag det. Precis ett sådana arbetsuppgifter jag vill ha, socialt men ändå så jag kan gå undan om jag vill. Nu kommer jag inte att berätta här var någonstan, det får bli vid ett annat tillfälle. Men håll nu tummarna.....Nu ska jag skriva ner min CV och personligt brev, denna del avskyr jag men det är ett måste tyvärr...Jag känner faktiskt att jag, citat ljuger när jag skriver det positiva om mig själv...kan det vara för att mitt självförtroende inte är på topp? För visst är man inte så käck i vardagslivet som man påstår här? Man är väl en nyanserad person, vissa dager si andra så...Sen gillar jag inte klyschor som många bollar i luften, flexibel, innovativ, nytänkande mm. Ett jobb ska var roligt att gå till, en plats som ska berika för man ska vara där så stor del av sin tid...

Arbetsplatsen där mitt "jobb" är lokaliserad är nog också lämplig för att ha med mina vovvar på, kan jag hoppas (önsketänkande), men det löser jag annars...Så håll nu tummen!!!


Pit Bull

 Idag har mina vovvar lekt med en Pit Bull i Hagen och det funkade jättebra. Tidigare har Mojje träffat denna ras men han har inte velat leka med dem då de har försökt bita honom i nacken under leken... Min princip är förövrigt att mina vovvar inte får leka med Amstaff eller Pit Bull då det är en speciell hund som kan orsaka mycket skada eller rent av död. Igår kväll när jag var ute med Mojje och Pompe mötte vi denne kille som idag kom in i Hagen.
   Då stod han inne medan vi stannade utanför men vi snackade en bra stund, för jag är rätt nyfiken på vem det är som köper sådana här hundar. Vad jag uppfattade då var att han har importerat hunden från USA för en herrans massa pengar, den är valp till championföräldrar osv...han har ytterligare en hemma men samma stamtavlemeriter som är lite mer än två år. Han tränar dem i koning? vakt, självförsvar osv. Den äldre ska ev, avlivas på g av för mycket aggressivitet?? Valpen han stod med igår skulle inte för tillfälligt få leka med andra hundar eller valpar därför att det skulle ha negativ effekt på den framtida träningen till vakthund. Synd tyckte jag, så klart. Men jag visste i och för sig inte anledningen till varför.  
  Så nu ikväll när jag och Grannen var i Hagen med våra älsklingar blev vi förvånade av att det bara, utan att fråga oss om det gick bra, klev in en kille med sin hund. Jag ropade "Hey" för vi stod ganska långt ned och vi kände inte igen honom därför undrade vi, såklart, vad han höll på med. När vi närmade oss honom såg jag att det var killen från igår med sin PitBull så jag lugnade Grannen med att det var en valp. Både hon och jag har lite problem med våra äldsta hundar när det kommer in vuxna hundar av samma kön. Hans hund uppförde sig exemplariskt, lugn och stilla kom han in och lät alla våra hundar lukta på honom. Sen blev det lek och bus och denna Pit Bull försökte inte en enda gång bita våra över nacken. För tänk när de blir vuxna hur ska de då bli? Leken är ju en övning för vuxenlivet, ser man som hundförare ett oroande beteende måste man stoppa det i tid. Men många ser det nog som ett oskyldigt valpatag. Skönt att få vara med om detta positiva möte idag, för jag och Mojje har faktiskt varit lite oroliga och tyckt att det varit obehagligt med de andra vi tidigare träffat. Mojje har varje gång sagt till mig att nu går vi!
 

Mina älskade tre

   
Mina älskade barn, som jag saknar er. Ni betyder mest för mig och jag är ledsen för att vi inte ses så ofta som jag hade önskat. Men ni vet att jag älskar er. Snart kommer lillstumpan hem fra Norge og då må vi ses alle sammen i Kallekrona hejme hos deg Alle. PUSS och JÄTTE KRAM






Äntligen fri...

SmileyCentral.comJaha, då har äntligen jag fått ut sambon med vovvarna. Skönt, det känns av när det bara är jag som springer med dem hela tiden. Visserligen brukar det vara jag, men vissa pass som morgon och sent på kvällen delar vi alltid på. Det behövs så tack och lov har sambons knä läkt hyffsat fort.
Nu ska vi fortsätta och titta på en otäck spökhistoria som vi började på i går kväll. Det är ett spökteam som undersöker ett gammalt fängelse i USA någonstans, kommer icke ihåg vad det heter nu men otäckt är det. Så god natt alla.....

Måndagmorgon..

Uhhh vad trist när man kommer upp på morgonen och upptäcker att brödet är slut!
Det är dessutom krångligt på morgonen för först måste vovvarna ut och göra sitt. Idag valde jag att göra allt samtidigt, alltså promenera med dem till macken så de samtidigt kunde göra sina behov. Men vilken röra, väl utanför macken när jag skulle binda dem snurrade till det så in i bomben. När jag gick in satte de igång att yla högt i kör...jäkla liv...sen såg jag GB gubben, jag bundit dem i, vaja oroligt mycket. Så jag checkade vad som stod på och när de då såg mig blev det ännu värre liv. När jag sen var färdig och kom ut var de hysteriska...kunde knappt binda upp knuten runt stolpen. Det är snurrigt att ha med båda vid sådana här tillfälle.
Jag fick med mig fyra goda frallor, trotts allt, men nästa gång går jag själv.
Nu ska jag fika, mums.


Fråga

Vet någon vad det SEAL har gjort för att få ärren i ansiktet? Tacksam för svar.

Min nya idol...så jäkla bra

Fast han har varit bra hela tiden. Jag har en förmåga att glömma av vad jag har gillat men så en dag hör jag en låt och då kommer jag på att denna artisten gillade jag ju förr och SEAL är en sån...Lyssna och njut.


Söndag i Hlm

Hej alla bloggers, har ni också slappat idag? Det har jag gjort. Den sista veckan har jag sovit så dåligt eller få timmar vilket resulterat i en enorm slitsam trötthet. Senast igår vilade jag middag två gånger. Kunde bara inte hålla ögonen öppna. Men så inatt har jag fått sova hela natten plus halva förmiddagen för vovvarna väckte oss inte förrän halv tio, skönt. Idag har jag varit pigg och glad....
Sambon börjar repa sig efter operationen som gick bra. Han hoppar omkring här hemma och det lustigaste är att vanligen sitter han mer än gärna på häcken men nu när han måste sitta så stuttsar han omkring och gör alla möjliga uppgifter. Han kanske skulle vara nyopererad lite oftare eller så är det som för mig för åtta år sedan. Då  opererade jag axeln efter operationen skulle jag,som vanligt, röka (var storrökare då) men det gick bara inte. Plötsligt var jag inte röksugen längre, efter två veckor och inget sug som infunnit sig kastade jag asken i  papperskorgen. Det måste ha hänt något på operationesbordet som gjort att jag inte längre kunde röka. Jag har inte sedan denna varit röksugen en enda gång, visst är det konstigt? Men som många andra idioter började jag snusa därför att jag var rädd för att jag skulle börja röka igen, trotts att det gått hela två månader. Jag tvingade mig till att snusa. Jag satt och tryckte in prilla efter prilla som initialt gav mig en hel del illamående och magont men snusa skulle jag???? Ibland är jag riktigt dum.....

Idag har vi köpt oss en riktigt fin digitalkamera så nu ska jag kasta den gamle med stativ. Nu ska jag äntligen få ta bra bilder igen även om jag först måste lära mig kameran. Förresten har vi en digital redan som vi köpte i Norge men den har låst sig i hela objektivet, det var en billig variant så det är kanske därför + att den i kyla tar en bild sen sluter den sig, helt usel alltså. Så snart barn kan vi ta den där familjebilden vi tänkt ta de senaste tio åren. Tack för att ni hållt ut...


Män som flirtar på Facebook

 Jag har en sida på Facebook också. Denna skapade jag efter påtryckning från dottern. I min profil har jag lagt in att jag är sambo och om det är någon som vill lägga till mig i sin vänlista går det bra, då som "vän" mellan 37-57 år, Är det inte då konstigt att jag bara får "Are you intressted" från män. Det kan väl ändå inte vara rätt? Det borde vara både kvinnor och män!
Sen är det också det här med hur jäkla illa de här männen ser ut....fasansfullt alltså.  Nu vill jag inte vara elak eller så, men jag blir faktiskt lite orolig. Bara för att kolla la jag in en yngre åldersgrupp och då såg männen helt ok ut. Men i den åldersgrupp jag lagt in har de sjavat till sig något så förfärligt. Visst en och annan hurtbulle förekommer mindre än sällan, men de flesta av männen visar sig med foton där de skyltar med en jätteölmage, tjocka nackar, kala hjässor...+ tjocka, rödflammiga ansikten. De flesta är dessutom osmakligt klädda i en solkig, fyrkantig T-shirt....hur snyggt är det?
Tänk om jag nu var singel och kände mig ensam och övergiven. Skulle då detta vara mitt öde? Jag blir mörkrädd...Jag menar kvinnor ser ju inte ut så på sina bilderi samma åldrersgrupp, se på mig bara...inte för att skryta men jag försöker iallafall mitt bästa. Jag låter ju inte mig förfalla....Nä, ni män i den övre medelåldern fram med hopprepet om ni vill vara attraktiva på marknaden....ni med ölmagar skrämmer + vem vill ha en framtid med  man som kommer att dö i hjärtattack snart efter relationen inledds.

Morgonstund har guld...

Kanske inte den här morgonen. Vaknade vid 6 av att Pompe snurrade i sängen. Förmodligen kissig, tänkte jag och steg upp och klädde på mig för att gå ut. Mojje vaknade med så han fick också följa med. Väl utanför dörren hördes ett konstigt ljud...det var ju stormvindar så visst kunde det vara framkallat pg av det, men Mojje och Pompe reagerade jättestarkt och de tvärnitade och började skälla i kör. Inte det bästa kl 6 en lördagmorgen när alla grannar sover. Det var omöjligt att få dem att gå så slutligen fick jag bära upp dem båda. På baksidan satte jag ner dem igen och vi gick bort mot Hagen, ca 50 m från huset. Devar fortfarande bökiga. När vi närmade oss Hagen upptäckte jag en polisbil som stod inne på stigen, längs ner brevid Hagen. De var flera poliser som gick omkring och lyste med ficklampa, det var ju bäckmörkt ute. Plötsligt  stannade Mojje och började skälla på något inne i Hagen, jag såg inget men plötsligt riktade polisen sina ficklamporna mot oss samtidigt  som de lyste på flera ställen i Hagen. Jag fick skitbråttom där ifrån. Det är ju lite märkligt att polisen är ute och undersöker något kl 6 om det inte är något allvarligt. Byggnaderna som ligger där är ett dagis och ett stort nöjesställe med olika dansbanor och pubar men det var inte öppet i går kväll. Inte dagiset heller och inte nu på morgonen. Undra vad det var? Gömde sig någon inne i Hagen?
Och hundarnas beteende redan efter det vi gått ut genom ytterdörren, så är de aldrig annars. Får väl läsa Norra Skåne på mån, och se vad det var som var pågång.
För en stund sedan kom vi hem från vår dagliga skogspromenad. Jag släppte dem lösa på en äng så de kunde få rasta av sig lite. Det jag inte sett var att hela ängen var vattenfyll, som en sjö alltså. Snacka om en miss, väl hemkommen fick vovvarna in i duschen. Nu ligger de och snusar för de har haft fullt upp sedan 6. Nu ska jag vila mig en stund men en mycket bra bok som heter "Vit Oleander" av Janet Fitch. Hon skriver helt otroligt bra...färgar språket något så fantastiskt...Läs den. Den är briljant, förförisk och gripande.
Ha en härlig dag.
PS, Jag längtar så mycket efter mina underbara barn. Vill att de ska vara här nu....Kram från mamma. Jag älskar er.


Hemkommen sambo

 Så var han hemma igen. Visst är det märkligt? Imorse var min sambo hel och nyvaken. Vi åt frukost framför TV:n, efter det var ute med vovvarna som vanligt. Vid halvtolv sa sambon, Hej då, för att gå till sjukhuset och operera knäet. Klockan ca sju ringer han mig och talar om att allt är bra så nu kan jag komma och hämta honom. Väl hemma fixade jag käk till honom som serverades framför TV:n. Efter en stund säger jag till honom, fan vad lustigt, i morse satt vi här och du var hel och nu, några timmar senare, sitter vi här igen och du har ett nyopererat knä....
Hade detta varit förr i tiden skulle han säkert fått vara kvar iallafall en vecka på sjukhuset och hela grejen skulle vara jättestor men nu är det liksom ingenting. Men det är ju klart, han måste vila i högläge några dagar innan han kan knäskura golven igen. Hoppas det inte dröjer för länge.......

Under kniven

Idag ska sambon under kniven klockan 12. I somras fastnade han med foten (på jobbet någonstans) och lyckades vrida benet. När han kom hem var foten svullen och så bedrövlig ut. När det passerat någon vecka gick den svulnaden ner men då fick han ont i knäet istället. I höstas bestämde han sig för att söka läkarhjälp, de skickade honom till röntgen där de upptäckte att minisken var så kass att de måste operera...konstigt. Så jäkla ont har han ju inte, han sätter sig tex hur lätt som helst på huk. Han hade aldrig trott att det var så illa.  Dessutom har han fortfarande ont i foten. Får väl se hur knäet kommer att arta sig.

Onsdag och inget speciellt har hänt..

Så är det ibland..Men vi har som vanligt varit ute och härjat med vovvarna. Pompes nya flickvän ringde och frågade om de kunde leka...självklart. De busade gott och väl en timme....
I eftermiddag har mor och far varit här på fika. Far har blivit pensionär så han letar arbetsuppgifter överallt. Någonstans idag kom han på att låset till min baklucka är trasigt så därför kom de hit för han ville se på det. Nu har vi bestämt att komma ut till dem imorgon så han får laga det....Han är doktor så han vet hur saker och ting fungerar. Jag undrar verkligen hur det ska bli nu när han är pensionerad...han kan ju aldrig vara still....mor kommer att gå i taket. Tur att de har många ohängda barn de kan hjälpa med ett och annat. Det är nästan så till och med vovvarna får komma hem till dem imorgon bara han får laga bilen. Ja, det är väl bara att hitta på lite uppgiter som vi aldrig blir färdiga med ändå som tex. på väg ut härifrån såg far att stången till vårt draperi i hallen håller på att lossna...gissa om han kommer att fixa det med? Vi har sett det i flera veckor men inte blivit färdiga till att fixa det...

Gynning, så härlig

  Visst är hon läcker och härlig den här kvinnan? Hon ger en hel massa energi som smittar av sig. Tänk om jag var så frisinnad som hon verkar vara. Önskar jag kunde stå för alla tokiga misstag, nej förresten, erfarenheter, menar jag, som jag gjort genom livet. Istället förtränger jag dem och gömmer dem långt inne i själen. Tillslut är de så långt undanträngda att jag ibland undrar om de verkligen hänt om jag ens kommer ihåg händelsen. Om jag nu mot alla odds skulle det skäms jag för mig själv. Hu ja...vilket mörker...Men egentligen så är mina erfarenheter inte värre än någon annans, tror jag...Tänk om jag kunde, bara så här, berätta om eskapaderna jag varit med om, som ni skulle skratta somliga skulle förfäras....men ändå. Vilken styrka!!! Får väl se, kanske jag skaffar en anonym blogg där jag kan vräka av mig mina inre demoner....man det hade inte varit det samma. Undra om jag någonsin kommer att våga?
Är ni likadana? Beror det på vår uppfostran att vi inte vågar stå för det  vi gjort? Alltså det "busiga". 
Tacka vet jag Carolina Gynning, hon verkligen är och blir respekterad för det....Heja Heja...
Missmilja. du får gärna vara fri i ditt sinne, jag skulle aldrig döma dig eller dina syskon, kom ihåg det!!!! 

Pompes 1:a erövring

Idag sprang vi på en liten näpen pudeltikvalp när vi var på vår runda i skogen. Pompe blev helt överförtjust i henne. Gud vad de lekte....Kajsa hette hon.
Nu ligger han här brevid och drömmer om henne, längtar tills han får träffa henne nästa gång. Han fick hennes telefonnummer.....hmmm. Underbart, vi kan kalla det för att nu har Pompe med fått sin allra första flickvän, innan har han hängt med brossan till hans vänner, men nu så, en alldeles egen hundvän. Visst har han flickvänner sedan innan, men de har varit Mojjes kompisar först,  Pompe har följt med på ett bananskal.....




Arbetsplats sökes....

Nu är det dax att jag börjar arbeta har jag bestämt mig för...har gått hemma alldeles förlänge nu även om det har varit fullt upp hela hösten blir det  tillslut slentrian.
Till det verkliga problemet; vad ska jag jobba med? Eller var ska jag söka jobb någonstans? Har suttit och tittat igenom Ams utbud här på nätet men inte funnit något som jag tycker är intressant. Visst egentligen vill jag bara snart ha en lön, men om jag nu ska ha ett jobb vill jag trivas med....
Så här har jag hållt på hela mitt liv. Det jobb jag trivts med och verkligen älskat var som servitriceansvarig på Montmartre...där hade jag kunnat jobba resten av mitt liv om det inte vore för att mina armar och axlar kollapsat. Sen var det det där med lönen  som till största del var svart. Visst, det tänkte jag väl på när jag jobbade, men samtidigt hade vi sådan ruljans, att jag orkade inte bry mig just då. Men det har onekligen gett konsekvenser som att jag har inte A-kassa idag utan lever enkom på min man. Ett läge jag inte är van vid ska ni veta.
Jag kan otroligt mycket och är högt utbildad  sociolog men har aldig jobbat inom nischen dessutom är det inte lätt att komma in på någon myndighet eller kommun. Där går de gärna på kontakter, det vet jag i och med jag själv haft vänner som jobbat inom institutionerna. + att de jobb jag vill ha är kvalifikationerna oftast socionomexamen....Har funderat på om jag nu när jag ändå är hemma skulle kompletera så jag får en yrkesutbildning istället. Kanske lärare eller en ny Gandhi....Då behöver jag bara dra fram ett lakan ur gardroben och knäcka en stav i skogen...och börja missionera om goda ting...Vi har ju ingen liknande i Sverige, så jobbet är, förmodar jag, ledigt. Känner mig väldigt förvirrad över vad framtiden bär med sig....håll tummarna för mig iallafall...:D

Trött och slö...

Hu, idag har jag varit helt slut...nog förkylningen som spökar. Vi skulle ut i skogen å la la la, men det blev sofflocket istället. Visserligen var jag igång tidigt som vanligt men sen vid tolvtiden försvann all kraft. Jag hämtade min deckare och tänkte att jag kunde läsa en stund. Jag och båda vovvarna kröp ihop i soffan men det tog bara 2 minuter sen sov vi alla tre....när jag vaknade efter 1,5 timmar hade jag lakansträck över halva ansiktet...snyggt. Varför blir det så när man somnar mitt på dagen? En fråga till som bara gäller när man somnar på dagen; Varför dreglar man så mycket? Det händer ju inte på natten.
Konstigt, eller gäller det bara mig?
På eftermiddagen var jag hos Grannen där kennelmamman var för att trimma vovsingarna. Tvebak hade också passat på att komma för han hade blivit lite buskig i pälsen. Alla som trimmades blev så fina...Mojje fick ett nytt ansikte eftersom vi tog bort mustaschen som har varit yvig och brun den sista tiden. Nu ser han så ren och fräsch ut....Pompe fick lite trimning vid öronen, inga stora förändringar...
Nu ska jag gå och dra täcket över huvudet, hoppas att energinivån stigit tills i morgon....Gónatt alla

Länge sedan sist..

I början av 1990-talet åkte jag på en klassresa till London. Vi skulle både roa och kultivera oss därför hade vi bestämt att gå på teater. Jag och min "bästa" klasskompis Lisa ville se Phantomen medan de övriga valde att gå på Cats. Vid åtta tiden på kvällen kom vi fram till teatern och intog våra förköpta platser. Föreställningen började lite tamt så vi blev  först lite besvikna men efter ca en tio minuter så hände det något helt fantastiskt......Vi blev helt tagna och sen var vi bitna av Phantomen på Operan i flera år. Vi lärde oss texterna utantill så varje gång vi festade ihop sjöng vi så det stod härliga till. Allt material som fanns kastade vi oss över. Dessutom hade vi direkt efter hemkomsten från London beställt biljetter till Phantomen på Oscars teatern i Stockholm. Tre veckor senare såg vi den och den var exakt lik föreställningen i London förutom att den framfördes på svenska. Ett år senare åkte jag och såg den igen. För något år sedan kom den ut på film som jag genast var tvungen att se, även den var bra men känslan att sitta på teatern saknades. Sambon blev helt tagen av den. Han har aldrig sett föreställningen så han hade inget att jämföra med. Nu har vi bestämt att åka till London för att se den tillsammans.....Underbart. Om ni inte sett den så måste ni annars går ni miste om något stort i livet.....En storslagen föreställning som innehåller allt......Gó morron

349217-47

Uppppssssssssss

What a relif, tappade precis laptoppen i golvet. Pang och jag trodde att nu jäklar gick den sönder. Men tack o lov verkar den vara OK! Phuuu....
Vad skulle jag gjort utan denna som blivit min bästa vän det senaste året. När vi bodde i Norge var det min enda länk ut i verkligheten de tillfällen som vi satt insnöade där uppe på berget. Tänk er själva att inte kunna gå ut eller ta sig ner till byn på kanske två veckor för att shoppa eller nått. Men med lappisen kunde jag göra allt detta ändå. + kontakten med övriga välden.....Jag älskar min lap.
Idag har vi tvättat nästan hela dagen. Så underbart när allt är rent och fint i skåpen och tvättkorgen tom. Vid lunch tog jag och vovvarna en tur ut i skogen som de bara älskar. Vädret var soligt och fint inte alls kallt så vi fick verkligen en fin stund. Mitt i skogen mötte vi en mycket gammal gubbe, säkert mellan 90 och döden. Vi hade tagit av mot en stig som ledde in i djupa skogen. Där inne, mitt på den smala stigen stod gubben, helt stilla. Både jag och vovvarna blev lite oroliga, vem är det, tänkte vi? Mojje och Pompe började skälla lite diskret. Jag frågade på håll om han kanske var rädd, han svarade, mumlande, att det var han inte....så vi närmade oss honom som fortfarande stod stilla. Självklart stannade vovvarna till och ville undersöka gubben som böjde sig ner och sträckte ut handen. Vovvarna ryggade lite men var ändå nyfikna. Efter detta trodde jag att vi kunde fortsätta vår färd men icke, gubben började prata med en konstig dialekt, jag fattade ingenting därför stod jag kvar och låtsades lyssna av ren artighet. Flera gånger gjorde jag ansats att gå men han bara fortsatte mala och mala...något om hundar...vet ej vad. Mojje blev rastlös, Pompe började gräva ett hål, förmodligen en tänkt flyktväg. Jag funderade på vilket århundrade gubben kom ifrån för han var helt transparent, som en vålnad, men så var han klädd i en kvinnotäckkappa av det modernare slaget så levande var han nog. Lite kusligt var det. Till slut, efter en tjugominuter, kom vi så äntligen där ifrån....Vi tog alla ett djupt andetag och fortsatte vår runda.....när vi nästan nått vårt mål möter vi väl gubben igen som genast börjar mala.....mala....mala. Men nu går Mojje fram till honom och skäller ut honom efter noter. Så fort gubben öppnade munnen skällde Mojje och så höll de på en stund tills gubben fick nog och gick.....Mojje är klurig han....Liten men förståndig som få....Sammantaget var det en härlig tur, trotts gubben...Imorgon ska vi ut hela familjen...
Ha en trevlig helg alla bloggare....och icke bloggare

Fredag kväll...hemmakväll...som vanligt

Så är det. Jag och sambon föredrar att sitta och mysa hemma i soffan med vovvarna även om det är trevligt med sällskap ibland. Nu sitter vi här och degar efter middagen och lite kaffe med choklad...mums.
Vovsingarna fick baconrullar som de smaskar i sig. Lite kul, när de får varsin godis av mig vill alltid Mojje sno den Pompe, efter ett tag, har tuggat mjuk. Han ligger liksom på lur och bara väntar tills Pompe är ouppmärksam sen klipper han till. Sen ligger Pompe och tigger tillbaka sin godis genom att snurra runt, gnida sig på rygg och jämra sig högljudt. Det blir ett jäkla hallå...
Imorgon är det tvättdag, hoppas vi får behålla tvätten denna gång. Förra gången hade någon klåfingrig typ snott min Cap Horn Jacka (2000:-) och sambons LEE jeans (1700:-) förjäkligt va?

Fredag 11 jan

        
Så var det fredag igen...dagarna går så fort......livet går fort.....nytt år och allt. Undra vad denna dagen ska bringa med sig? Sitter uppe sedan halvsju och njuter av den tysta morgonen. Det är Montel på tv, ett helt meningslöst program, men vad ska man göra vid denna tiden om inte titta på tv? Det är för mörkt för att ge sig ut i skogen med doggarna, vilket jag ska göra om någon timme. Pompe har fullt upp med mina morgontofflor som har tofsar han med våld försöker få av. Han är förtillfälligt helt makalös vad det gäller att bita i allt. Igår kväll när vi skulle lägga oss upptäckte jag plastbitar på sovrumsmattan vilket jag härledde till två avbitna och söndertuggade kablar. Det var makens sladdar till hans 360 tvspel. När jag visade honom nu på morgonen när han kom hem från sitt nattskift fick jag skulden för detta, otroligt va? Ibland skulle jag vilja dänga nått i huvudet på honom. Ja menar, det är ju inte mina sladdar som ligger över golvet i sovrummet. Dessutom har jag sagt att ha alltid dörren till rummet stängd just pg av att en olycka som denna kunde hända. Maken har istället lagt kuddar och kläder över sladdarna och trott att detta skulle hjälpa???? Men så är det att leva med en som konstant har ursäckter och bortförklaringar på det han själv borde ansvara för!!!! Jag bryr mig inte om sladdarna, jag bryr mig mer om att vovvarna inte ska komma till skada. För tänk om det varit ström i sladdarna!!! De ni, då hade vi inte haft en liten Pompe här idag är jag övertygad om. Ibland måste det hända saker innan vissa fattar, eller hur?

Nyhet år 2008

                                       

Då var det dags att börja träna lille monstret inför kommande utställningar. Hur ska det gå....
Det är inte förrän i slutet av februari han ska ställas på en valputställning men om han ska kunna stå fint och inte bita domarna när de ska pilla på honom får det bli lite träning redan. Men jag är helt övertygad om att han kommer att bli fantastisk, nä helt fantastisk eller super fantastisk. Ja menar, det är ju vår hund.....bara det ger bra förutsättningar eller hur.........Han är iallafall lättlärd så det blir nog inga problem att få honom att stå lite inför en domare och springa lite i ring. Det är värre när jag ska borsta honom, då biter han efter borsten hela tiden. Han ligger mest på rygg och snurrar. Jag börjar tro att han är enormt kittlig. Mojje har redan från början .
älskat när jag borstat, putsat och klippt klorna på honom, aldrig några som helst problem. Men lille vännen han har en annan vilja märker jag men han kommer snart få ge sig......mig tröttar man inte ut i första taget.
 

Energilös

Ush, va tradigt det är när man känner sig helt orkeslös. Gitter inte duscha, fast jag vet att jag kommer att känna mig mycket piggare efteråt. Har i par dagar kännt det som om någon förkylning är på G men mer än så blir det inte. Jag och sambon sitter här och har huvudvärk, värk i kropparna och fryser. Orkar inte med vovvarna bara, de tycker vi är skittråkiga. Men man får ha sådana här dagar, eller hur?
Mojje har ju också varit lite hängig, men verkar ok nu. Pompe däremot han har all energi i världen. Han hitter bara på nya hyss hela tiden. Fram å tillbaka med skor, post, bollar och ben. Nyss var det bordsbenet:( inte lika roligt. Plötsligt rasar han ihop och somnar, men en halvtimme senare är han i full gång igen. Hej hå...
Får väl se vad som kommer att ske idag, inget bestämt ännu.

Vår Mojje har ont i örat igen...

Så tråkigt för honom den lille käre vännen. Han har lite otur med sitt högra öra som han har haft inflammation i nu 3 ggr på ett halvår. Tyckte han såg lite hängig ut häromdagen och sa det till sambon som höll med. Vi bestämde att han nog måste ha lite kläder på sig när han är ute i kylan för han får ju ingen vinterpäls. Nu blir han både kall och blöt så det är dubbelt upp. Vi hade lite penicilindroppar kvar som jag nyss, med mycket jobb fick i lite av i hans öra. Tror inte det räcker för en dos men får väl ta det igen när han somnat in, lille stackaren. Nu ska jag sy en fleectröja till honom som han får på när vi är ute.
Pompe däremot bara växer och busar. Han är så duktig på att traska när vi är ute på våra runder. Lite hopp och bit i kopplet fast han går fint. Han har också blivit modigare och kan tillochmed hälsa på barn nu utan att pipa och gömma sig bakom mig....Här inne är det full gas när han inte sover. Som sagt han växer så det knakar, nu har han blivit högre och tyngre än Mojje så tung att han välter omkull honom när de busar. Putt så ligger Mojje på sidan.

Nu ska jag gå och se hur Mojsen har det, Ha en god natt alla bloggare och icke bloggare.


Tål att tas upp igen..

Sitter här och läser nyheterna på TV3 text, här kan man läsa rubriker som Halka fortsätter orsaka olyckor, Blixthalka orsakar många olyckor och Snökaos väntas i trafiken???? Det är väl för fanken inte vädret som orsakar olyckor eller ställer till med kaos! Det är vi satans bilister som inte fattar hur vi ska köra när det är halt. Tänker vi verkligen så här, ååå här är så varmt och gott inne i bilen, skönt att jag inte behöver vara ute i detta vädret, sätter väl på lite musik så blir stämningen ännu bättre. Ååååå vad mysigt........snart hemma....brukar ju ta 10 min....så plötsligt , från ingenstans i januari hoppar blixthalkan fram som gubben i lådan och bara får mig att fontalkrocka och jag dör + 100 andra lite varstans i Sverige. Är vi så jäkla dumma? Sen kan vi säga till våra barn att se er nu för så ni inte blir påkörda? Hur rimmar det? Jag tycker fortfarande att det borde finnas hastighetsgränser som ska gälla vid svårt väder. Maxhastigheter.....för när jag själv är ute i dåligt väder så kör jag anpassat efter väglag och väderlek typ dimma. Säg att jag håller 50 km på en 110 väg när det vräker ner snö och det är dålig sikt, då kan jag ge mig fan på att det kommer några som bara måste köra om. De kan bara inte vänta, de riskerar heller sitt, mitt och alla andras liv bara de får komma om.
  Nääää ni, de som kör så får skylla sig själv och jag tycker de är några jäkla egoister....självklart händer olycker ändå, men de hade nog blivit färre om vi bara tog vårt ansvar....
   Rubrikerna skulle istället lyda: Vårdslösa förare fortsätter orsaka olyckor trotts flera varningar om halka, Olyckorna i trafiken fortsätter trotts varningar om Blixthalka, I trafiken väntas förare skapa kaos trotts varningar för kraftigt snöfall. Hade det rappoterats så här hade vi kanske förstått vårt eget ansvar. Skärpning alla som inte fattar bättre!!!

Födelsedagspresentsdilemma

Så vad ska jag nu köpa då? Sambon fyller år imorgon och jag vet inte vad jag ska ge honom, alltid samma dilemma. Tycker att mänsaker är så tråkiga. Jag kan inte komma på någon sådan där rolig grej, som man kan köpa till kvinnor. Lite smått och gott. Får väl ge mig ut på stan och leta. Hej

M..värk utav helvete...sorry


Fa.....n vad det kan göra ont ibland!!!! Trodde det skulle bli bättre med åldern, men icke! Känns som om jag ska explodera från navlen nertill fötterna. Får väl proppa mig full av pinekillers och gå till sängs. En värmekudde kunde oxå varit bra om jag bara kunde hitta den, får väl ta en colaflaska med varmtvatten istället. Go´natt

Så var det med den stundande turen....

Medan jag skriver detta och det ljusnar mer och mer ute ser jag att snön sakta försvinner....synd, synd, synd...jag blir inte bara sur utan jag blev sur om fötterna och långt upp på byxorna, när vi var ute, av allt slask.
Då blir det väl ingen skidåkning idag! Nu regnar det och det är tö ute. Så jäkla typiskt : (
Där hade jag planerat och myst inför stundande skidtur och nu vet jag inte vad som kommer att hända. Är det någon som har några tips på aktiviteter när väderleken är så här? Helst inte som man gör hemma. Annars får jag väl sitta här och blogga hela dagen. Det är i och för sig kul det med. Fingrarna får lite motion och mellan varven  går jag ut med hundarna som genast efter morgonrundan somnade här i soffan? De är helt utslagna, ok vi har nog varit ute i en och en halv timme. Vi tog en lite längre runda idag för att Pompe ska bli mer känd med omnejden där vi bor. Han älskade ankorna i Hembygdsparken, han satt gått och väl en kvart och bara studerade dem medan Mojje höll vakt. Han gör så när jag är upptagen med Pompe, Fantastiskt ,eller hur?

Tidig otta

  Klockan är halvåtta och jag har varit uppe i hela två timmar redan. Varför det, undrar väl ni? 
Sån är jag, jag bara älskar stiga upp tidigt. Det är så tyst och fridfullt innan alla andra stiger upp och innan de högljudda aktiviteterna sätter igång. När barnen var små steg jag upp en timme före dem så jag kunde sitta i lugn och ro för att äta frukost medan jag läste tidningen. Det var som mentalavkoppling före stormen. Åren av restaurangarbete med sena nätter förstörde detta, men nu kan jag göra så igen. Fast nu sitter jag vid datorn istället när jag läser tidningen. Vovvarna sover här brevid mig. Pompe snarkar som vanlig, Mojje ligger på rygg spretandes med benen, hur goa som helst. 
  Idag ska jag hämta mina skidor i förrådet för nu ser det ut som det är tillräckligt med snö för att göra ett försök iallafall. Hoppas kylan håller i sig + att det kommer mer snö. När samboen kommer vid halvtre åker vi ut på en tur med lite varmchoklad i ryggsäcken. Visst är vinterna härlig:D

                          -

Bada eller icke bada...

                            
Var ute med hundarna och vad får jag plötsligt se? Jo där satt några människor ute i en badtunna, skit häftigt.
Enda kymiga var väl att den var placerad precis brevid cykelbanan där jag gick. Inte det bästa läget kanske. Hade jag tagit ett snedsteg kunde jag själv suttit med. Men häftigt var det. Sån ska jag ha i framtiden.....


                                                          

Hu va kallt

Fy vad kallt det är idag. Det blåser och regnar stora spik som när de träffar ansiktet gör stora röda märken. Efter att, innan idag, trottsat motvinden kom vi slutligen fram till Hagen för att göra 1.an och 2:an. Men vi fick snabbt vända hemmåt för det gjorde för ont att stå kvar i detta jäkla vädret. Nu ligger vovvarna här helt utslagna och jag sitter inbäddad i en filt för att tina upp. I dessa lägen skiter jag nästan i att Pompe kissar och bajsar inne för det är det nästan värt bara jag inte behöver gå ut mer idag. 


Dottern hade i går kväll kommit fram till Målyö. Skönt, det är så nervöst att ha barnen ute på vägarna, kommer nog aldig att vänja mig. Det är det värsta med att ha barn ska jag bara få tala om. Det känns, konstant, som att leva med en laddad pistol vid tinningen. Undra om alla upplever det så här?
Hoppas vädret vänder snart så jag kan vara ute en stund. Hlm är en grå, regnig och blöt håla. Här kommer jag nog inte att vilja stanna så länge till.


Förkylningstider

Nu snörvals det till höger och vänster. Alla jag snackar med låter hesa och skrovliga. Inte kul...
Jag avskyr nämnligen att bli förkyld för jag blir så jäkla dålig.....länge....Får väl börja trycka i mig förebyggande preparat så kanske jag kommer undan, lite iallafall.
Idag är vädret i Hlm stormigt, iskallt och grått inte ens hundarna vill vara ute längre stunder. Lekte lite kast med snöboll tidigare men vovsingarna tappade snabbt lusten. De stod mest och skakade så vi gick in igen. Nu slappar jag framför TV:n istället. Talade precis med sonen, har inte fått kontakt med honom då nätet varit lite lustigt. Lilldottern har rest tillbaka till Norge för att göra sista jobbmånaden. Hon åkte igår sent och vi har ännu inte hört av henne, lite oroligt i detta vädret. Gillar inte att de körde upp när de kunde rest med tåg. Nu kommer jag att ha ont i magen tills jag vet om resan gått bra. Vägen genom Norge är inte den bästa. Smal, kurvig och hal ända från Oslo till Målyö dessutom ska de resa över Mörkedal, en fjällväg som alltid är översnöad. Finns risk att fastna där om man har otur.

               

Nårra fler skånska ord va de ja...

Abekatt = Härmapa  Ja dei ei ein rikti abekatt
A du = Det menar du inte A´du legg a
Annaförtaen= Anfådd
Au ja = allmänt skånskt uttryck Au ja putta laugom din drull!
Håsa= Strumpa Du har ju hull på din håsa
Aga= Åka
Chokela= Choklad
Fälleben= Krokben
Flabba= Skratta
Länk till www.missmilja.blogg.se

Ut med julen

Nu är både gran och pynt bortplockat, SKÖNT. Finns inget som känns så off som pynt efter julen, hade det inte varit för att jag var lite trött efter julhelgen hade det åkt väck redan innan nyår.

             

Läcker bil


Välden såg lite roligare ut på 70-talet....allt var så glatt liksom. Men jag kommer ihåg vintrarna, då gick vi klädda i vit fiskarolle, Lee jeansjacka och svarta garbadinbyxor. Till detta skodde man sig i antingen tramps (en känga som alltid var dyngblöt) eller platåtofflor som jag konstant vrickade anklen i. Ibland hade man en syslöjdstickad, jättelång, randig halsduk om halsen. Jag var alltid kall och frysen...det var priset för att jag ville vara tuff och hänga med. + inte att förglömma lovikavantarna som alltid hängde långa,blöta och stela av is på händerna. Varför lät mor oss gå klädda på detta vis? Konstigt att man inte blev dösjuk. Det är väl p gav detta jag alltid klär mig så varmt idag. Jag hatar att frysa...mitten på1970-talet bestod kläder i små, korta, tunna syntet materialer vilket leder kylan in i märgen. Visst fanns det afgahnkappor i skinn men de var för vuxna, barn hade kopior i plastmaterial.  Plast, syntet och akryl var 70-talets storhetstid. De flesta kvinnor (å män) måste ha lidit av kroniska svampinfektioner, arm och fotsvett, fräscht...Pricken över I et var frisyren....Instruktioner för skapandet av den följer här..
Luggen som är halvlång delades in i  mittbena som med locktång lockas utåt som korvar, dessa ska sedan lockas ihop med håret längssidorna fram så korvarna blir långa. Denna frisyr skapade jag varje morgon framför speglen. Sammanlagt tog det en timme, för vi hade inga stylingsprodukter hemma på denna tiden så när jag var klar med ena sidan hade den andra redan raknat vilket gjorde att jag fick börja om igen. Missnöjd med halvkorvar gick jag till skolan. Väl framme syntes inte ett spår av korvar i mitt hår allt var spikrakt som vanligt...men inte slutade jag locka håret varje morgon för det, nej då..... 


Snö, snö mera snö tack

Huja vad kallt det är ute. Kom nyss in efter ha stått i hagen en halvtimme och förfrusit om händer och tår. Men vad gör man inte för sina vovvar? Lite konstigt snöfall, det både snöar och haglar? Jag som hoppas på ett riktigt snötäcke så jag kan ta en skidtur snart, får väl se. 
Läste precis Aftonbladet, måste säga att skribenterna borde skämmas. Hur kan man skriva att halkan har orsakat bilolyckor? Det är väl ändå de usla bilförarna som orsakar bilolyckorna, eller? Väder och väglag har vi året om så det är väl inget nytt. Men varje år det blir lite vinterväder i södra Sverige drabbas samhället av panik. Hur jäkla svårt kan det vara att köra lite lugnare i trafiken? Men det verkar som en del inte har någon kontroll, utan står det 110 km på vägskylten måste de hålla denna  hastighet. Vissa väder tillåter faktiskt bara att vi kör i 30 km, så skärp er alla idioter till bilförare. 
                                      Snöoväder     


Det borde vara böter om man kört för fort i dåligt väder, i dålig sikt blir bilen ett dödligt vapen, som man måste kunna hantera för att inte döda några andra. Någon slags Force Major vad det gäller hastigheter...Dåligt väder avsevärt lägre hastigheter. I Norge sänkte de hastigheten till 40 km när det snöade. Ute längs vägarna stod Polisen och kontrollerade att bilisterna respekterade beslutet. Om inte bötfälldes man. Helt rätt tycker jag.
Nu ska jag töa mig med lite mer varmt kaffe sen måste jag försöka få tag i min yngsta dotter som far tillbaks till Norge i morgon....Inte lätt för hon är överallt och har aldrig mobilen på.

Äntligen snöööööööö

 Klockan 2 i natt upptäckte vi att hela Hlm täckts av vitt pudersnö så vi väckte doggarna och tog med dem ut. Mojje blev helt galen när han satte tassarna utanför dörren. Hela han lyste upp, genast ville han att vi skulle kasta snöbollar som han skulle fånga. I gott och väl 45 min lekte vi i snön. Pompe fick oxå blodad tand...Jag och Sambon drömde om att få på skidorna igen. Vi bestämde om det var snö kvar på morgonen och om täcket tillät skulle vi hämta längdskidorna och ge oss ut på tur över Hovdalabackarna....Hundarna skulle få löpa fritt brevid..Men men så blev det givetvis inte...det hade töat en aning på morgonen. Nu håller vi tummarna för att det ska komma lite kyla och mer snö...

                 

Som vanligt tog vi Mojjes skogsrunda i förmiddags, han älskar den. Han blir så fokuserad när vi kommer ut i skogen. Pompe hänger med han oxå fast i lite lugnare tempo. Vissa sträckor får vi bära honom, men idag kändes han nästan för tung, snart får vi väl köpa en pensionärsvagn som vi kan dra honom i när han inte orkar. I eftermiddag har jag varit hos syrran, hennes lille påg fyllde 11 idag, så de bjöd på kalas. Nyss kom jag in med vovsingarna efter ännu ett snöbollskrig ute i det fria...förresten ringde Grannen och berättade att hennes valpar har kennelhosta:( så nu vet jag varför Pompe har hostat lite. Mojje är vaccinerad även om detta inte skyddar helt. Trodde annars bara att det var en förkylning eller nått, för hostan har inte varit så utmärkande. Vi får se, kanske det inte blir så farligt. Alla småbarn blir sjuka ibland. Pompe är pigg och glad iallafall, det är huvudsaken. Nu ska jag käka något, vet ej vad, men måste få tyst på tarmen som jämrar sig högljutt. Ha det gott...

Nu har jag gjort det..

Tro det eller ej men nu har jag klippt av håret. Jag kan få sådana ideér ibland, som tex när vi bodde i Norge. Då skulle jag bara gå på toa, när jag kom ut därifrån hade jag klippt av mig mitt långa hår, bara för att jag hade suttit och blivit irreterad över hur det alltid fastanade i min skidhjälm eller hur statiskt det alltid blev i kylan. Och nu i förrgår gör jag likadant. Satt lugnt och slötittade på TV när ett inslag om V. Beckhams kommande program kom upp och satte ideér i hjärnan på mig. Plötsligt väcktes lusten att klippa av håret. Jag älskar nämligen frisyren hon har, den är asläcker. Satt en stund och drog i håret  fram och tillbaka samtidigt som jag  funderade på hur jag skulle attackera det med saxen för att möjliggöra frissan. Efter ett tag hade jag kommit på hur, in på toaletten slet fram saxen och kammen. Först satte jag upp det övre håret i en hästsvans, därefter tog jag det lilla i nacken och gjorde en stram hästsvans som jag sen klippte av tajt invid hjässan. Tog upp nackspeglen och såg att det hade lyckats. Sen gjorde jag samma sak med den över hästsvansen, kammade håret i stram hästsvans och klippte av. Resultatet blev skitbra!!! Nu ser frissan ut som den stora bilden på V.B nedan, helt aslyckat, jag är jättenöjd ska bara bleka det också som en sista tusch.  Jag måste få beröma mig själv för det här.....Sambon är också helnöjd...huummmm han som alltid säger att jag ska ha långt hår.

            

Trötta vovvar

Vovvarna är helt slut sedan gårdagen, sover mest hela tiden. Pompe orkar inte ens tugga för han har inte velat äta. 
Själva slappar jag framför TVn med några filmer och varje gång jag rest mig från soffran för att hämta något har någon av vovvarna snabbt intagit min plats vilket har inneburit att de fått hela min häck över sig då jag kommit tillbaka för att sätta mig.  Lika överraskad varje gång hoppar jag upp när jag upptäcker vad som håller på att hända. Tur att jag inte är så tung....

       
            

Annars kunde det gått riktigt illa;D

Nytt år och lite trött i hatten

Gott nytt alla! Igår natt när jag skulle ringa och önska mina barn, min mor och far, syskon osv fick jag givetvis ingen kontakt. Alla linjerna var upptagna eller var det nätet som var överlastat, Typiskt! Så till er alla Gott Nytt år...
Vi var som skrivet tidigare hemma hos Grannen för att avsluta å inleda det nya året. Vi hade jätte trevligt. Vi hade alla bidragit med maten vilket var en ren succé. Inledde med hummersoppa, varmrätt var vildsvinsstek med kantarellsås mums, och dessert aftereight gratinerade päron med vaniljglass. Allt skjöldes ned med olika goda viner. Jag var berusad redan efter första glaset, dricker ju aldig annars, fast idag känns det helt ok trotts allt. Var faktiskt lite orolig för att bli bakis, jag verkligen avskyr det. Nu ska jag titta på en film och bara mysa,

RSS 2.0