Intensiv helg

med lite sömn, men massor av glädje.
Först och främst så har jag varit hundvakt åt min kusins lilla Kitty vilket har varit jättekul med massor av lek och bus, främst då för killarna.
Men det som gjort mig som mest uppåt är nattsamtalet med Stockholmsdottern. I går natt vid kl 1 vaknade jag, trotts öronpluggar av att mobilen ringde inne i vardagsrummet. Genast blev jag skitorolig för vem ringer vid denna tiden?
När jag  väl fått tag i mobilen så såg jag på displayen att det var dottern som ringt. Nu blev jag, såklart ännu mer orolig, men det visade sig att hon bara ville snacka lite. Hon trodde att jag fortfarande brukade lägga mig sent, därför så testade hon.
Hon berättade massor av glada nyheter bl a att hon fått en dansroll i ett projekt "typ en hyllning till Mia Mikeals (modern danskorregraf som brukar ses i "So you tink you can dance")". Som ska sättas upp på kulturhuset i Stockholm. Spännande va? Jag är givetvis superstolt och längtar att få se henne dansa igen. Hon är så jäkla bra.
Sen avslöjade hon även en annan nyhet som än så länge är hemlig. Men jag kan avslöja så här mycket....hon har sökt till universitetet...läkarlinjen... Kul
Jag är så så så glaaaad, stolt, lycklig....VIlken grej va. Med sådana här braiga besked får gärna hela välden väcka mig mitt i natten. Efter samtalet kände jag mig så "uppåt" att jag var tvungen att ringa sambon som jobbade natten och dela med mig. Han blev så tacksam för det, för sedan hade han haft ett leende ända tills han gick av kl 6 i morse.
Under söndagen har jag ägnat all tid till mina ljuvliga vovvar, då är kusinvovven inräknad. Först var vi på långpromenad i morse och ikväll, en timme innan Kitty skulle hämtas, var vi i skogen och busade. Nu ligger Pompe och Mojje och sover djupt här brevid mig i soffan. Själv ska jag också ta och gå i säng strax för det blir en tidig dag i morgon på jobbet.
Så go´natt och ha det gott alla underbara läsare.

Trivs så bra..

på jobbet. Mina kolleger är supertrevliga, trotts att jag bara varit där en kort tid så känner jag mig som hemma. Varje kväll längtar jag till nästa dag med nya upplevelser, som t ex en död mus och en jättedinusauriespindel. Usch...hu hu hu, nu kryper det i kroppen....  
Idag har vi jobbat som tusan. Själv har jag stått på huvudet i toalettstolarna för att få dem skinande rena.  Köpte ett undermedel, som var super,  för detta i morse på Stobymåleri.  Och som alltid när jag får något i händerna så går jag loss på allt som kommer i min väg. Så nu värker det i både händer och i axeln. Men fint blev det.
Grannen hade våra små prinsar en stund i eftermiddags. Vi är så tacksamma för honom. Han är guld värd. När jag kom för att hämta dem så hade grannen sina goa barnbarn på besök. De var så uppåt och glada. Lilltjejen klappande (bankade) Pompe på huvudet och sa: - Så så.  Medan lillkillen lekte att han var hund och bet mig i benet. Inte hårt dock, ha ha.
Go´natt kära läsare..

Ursäkta

Men min lapp har varit ockuperad av sambon eftersom han tappat sin egen i golvet för några dagar sedan. Och för att han inte ska fara alltför illa så får han låna min.
Kom precis hem från en liten shoppingrunda där jag införskaffade en bredrandig plastmatta i svart och beiget. I bilen på väg hem satt jag och planerade var den skulle ligga typ i köket eller i hallen. Snyggt skulle det iallafall bli....
Men hela planen gick snabbt i kras eftersom Pompetoken tagit sig friheten att gnaga av en stor bit ur den. Jäkla hund!!!! 
Så jäkla retfullt...så nu har jag en ny trasig matta, vad ska jag nu göra med den. Känns taskigt att bara kasta den.
I helgen kommer min kusins lilla Kitty hit för att spendera natten, det blir skoj för killarna som bara älskar tikar. Hon är en liten Westie och hur go som helst. Så här blir fullt upp.
  I morgon kommer veterinären att låna min salong hela eftermiddagen för att vaccinera vovvar och katter så jag kommer att vara ledig. Hoppas bara vädret blir fint eller åtminstonde uppehåll för då ska vi ut i skogen och söka efter kantareller. Mojje är ju en hejjare på att hitta dem. Hur han har lärt sig detta har vi ingen aning om. Pompen verkar också intresserad för han kämpar på för fullt....men han har en tendens att bita av hatten på dem vilket inte är helt ok.
Ha en skön kväll och krya på dig lilla tösen hemma i Karlskrona. Hoppas du snart är på benen.


 

En liten stjärna...


Måste bara få sprida denna goa lilla vovves bilder så att fler kan njuta av dem. Detta är min kollegas lilla tik Fia. Hon kan massor av konster och är hur pussig som helst. Kanske ska hon, inom kort, ha bebisar.....


Najs...

 Nu är jag i fullgång och jag bara älskar det!
Den senaste veckan har det varit full rulle i min trimsalong. Jag har både hunnit trimma flera vovvar och varit på Ikea och shoppat lite inredning. Dottern har varit här och hjälpt mig få upp allting. Hon är expert på att borra, själv har jag alltid varit rädd för borrmaskiner? Har väl med motorsågsmasskern att göra. Någonting otäckt med ljudet, eller nått.
Dottern investerade också pengar i mitt företag, vilket var jätte snällt, för kassan är inte så full just nu.
Det är så fantastiskt att fått igång trimmet nu, och kunderna låter inte vänta på sig heller. De kommer i jämna strömmar. I september åker jag iväg på första utbildningen...sen så...Välkomna alla med era små eller stora vänner. I huvudsak är det inriktat på hundar men även andra djur, i behov av trim, är välkomna. Går bra att ta kontakt på mailadress
 [email protected] .

Mardröm

Vilken jäkla dröm!
Tidigt i morse drömde jag en sjuk mara.
Plötsligt vaknade jag upp i ett rum där det satt en man och en kvinna som tittade på mig. Jag stirrade tillbaka och frågade - Vad är det? De såg först undrande på varandra sedan åter på mig med blickar som "är hon inte klok" .
Jag såg ängsligt runt i rummet och upptäckte att det stod en förlossningssäng brevid mig (och givetvis inte en normal sådan, utan en stolsliknande, ett hemmabygge).
Sedan såg jag min mage, den var jättestor, och insåg att det var jag som skulle ligga i den jäkla stolen. Nu gick det också upp för mig att tiden innan "uppvaknandet" så hade jag förmodligen hållt ett jäkla liv medan mannen, som var min sambo men ändå inte, och kvinnan försökt lugna mig, men till slut hade jag förlorat medvetandet och därför mindes jag inget vid "uppvaknandet".
Men  panik i rösten skrek jag:  - Jag vill inte ha något barn! Detta är inte sant! Hjälp osv...! 
- Jo, visst är det sant, sa kvinnan i rummet. Hon pekade på förlossningsstolen och sa
 - Du kan lägga dig där nu och krysta.
Uppgivet , utan motstånd kravlade jag upp i förlossningsstolen och började krysta.
Först  ut kom ett mörkt, långhårigt huvud, följt av en jättelång, bredaxlar kropp, med en ännu bredare och hårbelagd bröstkorg, tjocka håriga ben och stora fötter med tånaglar som var alldeles förlånga. Jag stirrade på bebisen och sa förfärat  och äklat till mannen:
 - Ta honom.
Mannen, som såg ut som han skulle spy, böjde sig över mig för att lyfta upp bebisen men den var så tung att han tappade den i golvet.
Här vaknade jag på riktigt. Helt skäckslagen. Tittade yrvaket på klockan som visade halv sex. Oroligt väckte jag sambon för att dela med mig av  min mardröm. Men vad gjorde han, Jo, han skrattade så han grät igenom hela historian.... 

Värsta livet

på hundarna. Pompe är i trottsåldern vilket yttrar sig i otaliga utfall mot Mojje. Vet inte vad som flugit i honom, har funderat lite om det kan bero på att jag inte är hemmamamma längre. Kan hundar bli sådana? För det har kommit i samband med att jag började jobba. Nu är det hårddiciplin som gäller och skulle väl ha varit så hela tiden.
Igår trimmade jag en långhårig pudeltik, hon var urgullig. Tog lite tid...så jag får nog investera i en ännu strongare maskin. Den jag har är bra men den jobbar lite trögt i krylliga pälsar.
Just nu sitter jag här hemma och myser, ska inte börja jobba förrän vid 12.30. Sambon har jobbat natten och ligger och sover i rummet här brevid. Det är så kanon att mina arbetstider kan anpassas efter sambons schema. På detta viset är det underbart att vara sin egen. Igår hade jag Pompe med mig på jobbet och han trivdes som bara den. Kollegan som är jätteduktig på att lära hundar trix,  gjorde några övningar med honom. Han är snabb på att lära sig vilket nog hänger samman med hans glupska aptit. Han gör nämligen allt för en godbit..Ha det gott

Vilken dag...

Just det. Idag har jag haft min första kund. Snacka om att jag blev förvånad när Kollegan kom in i min salong och sa att jag har en utmaning till dig. Jasså,  vad spännande. Vem då? Samtidigt som jag hoppades att det inte skulle vara en blodtörstig hund hon talade om. En kanin, säger hon. Kanin, svarar jag med hakan hängandes i bröstkorgen. Oj då..Men javisst det blir kul...
In kom kaninen, som förrut alltid hade blivit sövd för att reda ut alla tovor i ansikte och rumpa. Jag ställde honom på trimbordet och såg snabbt vad som behövdes göras för att befria den lille från tovhavet.
En knapp timme senare lämnade en lättad ägare och en ännu lättare kanin min salong. Tänk vilken kostnadsskillnad för ägaren. Istället för att betala 2000;- på djursjukhuset blev det 100;- hos mig. Härligt att få kunna hjälpa till....
Efter kaninen kom en liten blandis som skulle strippas. Men kaniner tar jag gärna emot fler gånger...Så välkomna till
K9 Trim, Västertorg 2, Hässleholm.

Hej alla trogna bloggare

   Söndag igen, helgen går som ett sus. Igår var jag och min underbara, fantasktiska väninna på shoppingtur. i Kristianstad. Började med en fika på ett bageri, det blev fralla, chockladboll och kaffe. Efter detta gav vi oss in i affärsvimlet. Det var fullt av folk ute vilket jag älskar. Här i Hlm är det öken, även en lördag så här går jag aldrig på stan. 
  Vi gick från butik till butik och jag upptäckte snart att väninnan är en likadan shopper som jag. Vilket innebär att jag finner något som jag bara måste ha för att efter en stund lägga tillbaka det igen för att jag insett att vad fanken ska jag ha det till.  Så våra inköp blev lite lustiga. Istället för kläder kom vi hem med ostar från en mysig hälsomatbutik, bajspåsar och boklampa från Claes Ohlssons?
Inte riktigt vad sambon hade förväntat sig när han skickade iväg mig med sitt kontokort. Så kan det gå.

Spökbild

  Igår kväll när vi var i hagen och rastade vovvarna tog vi denna skumma bild. Kvällen var klar, därför  blev vi så förvånade när vi såg denna bild. Först reagerade vi på dimman som ni ser över hundarna. Sen såg vi ett ansikte över Pompe, den svartvita hunden. Vi vred datorn på högkant för att se närmre....och visst är det ett ansikte där. Ett mansansikte, ögon, näsa och en vrålande mun. På huvudet bär han en svart hatt.  Är den inte kuslig?






RSS 2.0