Shopping i Skåne

Igår, hela dagen, var jag och kollegan på shoppingtur runt om i södra Skåne. En riktig heldag. Jag hittade massor av bra och ha grejor men inget ok badkar. Nu har jag letat och letat här på nätet efter ett men fy vad svårt det är att hitta.
Får väl ta hjälp av någon expert istället...
Nu ska jag snart in till frisören här brevid och sätta i slingor, svarta tänkte jag. Funderar bara på om det blir fint? Men det blir det väl, annars är det väl bara att ta ur dem.
Ha en go helg för det ska jag ha. Är så sliten....

Snart färdig

för idag....Veterinären kommer och övertar min salong strax så då funderar jag på att ta en tidig hemgång för en gång skull. Vädret är ju strålande och det hade varit kul att ta hundarna till skogen några timmar. Kanske med en termos och macka...:)
Just nu ligger min kollega här på alla fyra och mjölkar Fialoppan för hon är sprängfyll. Kommer själv ihåg hur det kändes en gång i tiden. Inte kul, vad jag minns.
I morse har en liten sex månaders Schnauser varit här och trimmats. Han blev så fin så, plus att han var så jäkla duktig för att vara så liten. Och nyssens en liten blandis som var sockersöt. Även han var en utmärkt "(k)hund".
Imorgon ska jag och kollegan ut på inköpsresa i Skåne, skitkul. ÅÅÅÅHHHH vad jag ska spendera :- :- :- :- Hoppas åtminstonde att få komma hem med ett hundbadkar, får väl se om vi hittar ett bra fynd. Uppdaterar om detta i morgon.
Ha de!


Har ni sett alla goa Black Terrier valpar,

 Nej, just det. Black Russel var det ju, ber om ursäkt för detta övertramp. Gå in på fias blogg (länk finns nere på vänster sida här här brevid) och se alla de härliga valpisarna. Jag undrar inte om vi skulle ha en liten en till? En mer eller mindre spelar väl inte så stor roll, eller?


Till alla....

som inte vill ge sig till känna här!
Tycker det är lite trist när de som kommenterar här på bloggen, regelbundet,  väljer att vara anonyma, men som ändå ställer en massa frågor om ditten och datten och kommer med goda råd. Varför kan ni inte vara er själva? Personligen skulle jag aldrig göra så, så varför gör ni det...? Står ni inte för vem ni är och det ni har att säga?

Måste vara

trist att komma in här och se att bloggen aldrig är uppdaterad. Beklagar så mycket men min dator har pajat, sprängts eller  exploderat. Och att vara utan dator är inte lätt när man är van, får nästa abstinens. Idag har jag lånat kollegans, hon har två....
Den sista veckan har varit riktigt intensiv här på jobbet. Vi har haft hur mycket som helst att göra och fått så många nya trevliga kunder. Själv hade jag en heldag med gratis kloklipp i fredags som blev en jättehit. Den ena hunden efter den andra avlöste varandra under hela dagen. Super duper.
Efter jobbet i lördags var jag så jäkla trött att jag somnade direkt efter maten på eftermiddagen. Tröttheten höll sedan i sig enda till i går kväll. Men idag är det toppen. Sitter här och letar efter ett härligt hundbadkar som kommer att installeras i salongen inom kort.
I morse klippte vi klorna på en Bengalkatt, det ni! Nu snart kommer kaninen, min första kund, tillbaka för en ny tovutredning. Lille ninen...Tänk vilket lyxjobb jag har...
Mojje och Pompe mår fint fint, de har haft en rolig helg med mycket bus och lek. Plus att de varit hemma hos mormor på besök. De älskar sin mormor....i lördags på väg till Hovdalas rastgård satt de och hylade hela vägen för de trodde vi var på väg till mormor. När de sedan upptäckte att jag körde förbi avfarten till henne så blev de knäpp tysta....Vad nu, tänkte de...Men de glömde snabbt bort det när jag tog av in på grusvägen mot rastgården, då mindes de plötsligt var det bar av emot. Återingen satte de igång och hyla och fara omkring. 200 meter innan vi var framme satt båda i framsätet hos mig och skällde allt vad de orkade, så ivriga de var. De är en ren trafikfara. Pompe framförallt, han tränger sig fram genom utrymmet mellan min nackkudde och dörr. Hur jag än försöker hålla emot lyckas han komma fram. För andra bilister ser det nog ut som det är en Cocker som kör bilen....Får snart investera i ett bilgaller...Ha en bra dag alla

Några busbilder från Hagen tagna av Jesse

 Nikitas ena mamma (har två). Hon är så snäll som skickat en hel radda bilder på oss och våra underverk.

Fint va???

 Här är jag i min fina salong med Jojjo och Pompe. Här trivs jag så jäkla bra, bättre kunde jag inte ha önskat...Åh kunderna sen, de är helt underbara. Att det finns så många underbara människor. Sen det här att få jobba med hundar, det har varit en dröm i snart två år. Tänk er själva, att få jobba med det som ni drömt om länge. Det slår allt:D
På onsdag är jag med i min första annons som kollegan satt in i Norra Skåne, spännande. Vad det sen kommer att  stå i den talar jag inte om, det får ni själva läsa.
Idag har jag träffat de fem små valparna för första gången, tror ni de är söta  och alldeles ljuvliga? Kollegan hade satt upp restriktioner framför den lilla korgen där det stod "Se men inte röra" hur lätt var det då? Inte lätt. Fast själv hade jag hade lite tur i fikapausen. En av valparna hade lyckats krypa ur och hamnat på golvet., blixtsnabbt var jag framme och lyfte tillbaks den och la den hos mamma Fia. Fast innan jag la ner den passade jag på att nosa den lite i nacken. För valpar luktar ju så himla gott...eller hur. Annars är vi jätteduktiga allihopa, vi låter dem verkligen vara ifred. Det trodde aldrig jag, inte om mig själv åtminstonde.
Ha en god kväll. 

Hej, Hå vad tiden springer iväg...

Redan söndag.
Helgen har vi tillbringat i lathetens tecken. Myst och pyst med långa skogspromenader, lekar och trevligt umgänge.
Skulle varit på kurs i lördags men ställde in denna. Vi hade nämligen funderingar på att åka en tur till K-na då dottern kommit hem från Stockholm över helgen. Tyvärr, på grund av omständigheter, blev det inte så.
Veckan som gått på jobbet har varit hur bra som helst. Veckan började visserligen i panikens tecken, riktigt jobbigt. Men redan på tisdagen var detta glömt för då kom Fia´s fem valpar till världen. Sedan på Onsdagen hade vi vänner och föräldrar på frukost eftersom jag fyllde år. Kanon att fira kalas redan på morgonen.  Efter detta bar det iväg till jobbet där det var full rulle, som vanligt. Och på kvällen mellan 18.30 och 22 var jag på kurs i presentationsteknik...
En händelserik vecka, därför kände jag bara för att ta det lugnt i helgen.
Upptäckte förresten precis, när jag satte mig med laptopen i knäet att den  kraschad i ena hörnet.  Först blev jag orolig att den inte alls skulle fungera, men det gjorde den, uppenbarligen. Fast jag kan inte minnas att den rasat i golvet. Lite konstigt. Jag undrar verkligen hur den har blivet så här....
Ha nu en god natt.

Några fina höstbilder från vår Hage

Nu är det inte mig ni ska titta på. Även om det förmodligen inte går att undvika detta på dessa förskräckliga bilder. Njut av det fina höstljuset istället....
Bilderna har en tjej som kallas Jesse tagit på oss för någon vecka sedan. Tyvärr kom verken  Pompe, Blenda, Nikita eller Bella med på bilden. De hade förmodligen varit mer fotogenika...

Nu är det nervöst.

Lilla Fia, kollegans Black terrier har nu ikväll nedkommit med två valpar och fler är på väg. För uppföljning gå in på
Fias blogg, helenaofia.bloggagratis.se....Underbart. Imorgon är det min egen födelsedag och kanske någon av Fias valpar, Kul va....Mycket att fira på jobbet.

Måndag morgon...

Trodde att lilla Fia skulle, kanske, börjat valpa tills idag. Men hon mötte mig så glatt här på morgonen med lika tjock mage som i lördags....Får väl istället gå fram försiktigt här idag så jag inte råkar trampa på någon liten lurvig sak.
Snart kommer dagens första kunder, två russlor, hanar på 1 år vardera. Det blir säkert livat...
Helgen har vi ägnat åt att vara hundvakt åt både dotterns Mijo och kusinens Kitty. Kitty kom redan i fredagskväll.
Så det har varit en intensiv helg. Bara vägen bort till hundgården med alla hundarna var förödande. Vilken cirkus...väl inne, ville jag inte gå ut igen. Utan jag stod kvar inne i rastgården i 1,5 timme för att samla mod och ork .
Men i det stora hela, om man ser på det objektivt, gick allt bra. Hundarna hade det jättekul ihop och det var huvudsaken. Sen att sambon och jag inte fick sova en blund på två nätter, för skällande hundar, kan väl så vara...
Igårkväll när gästerna lämnat oss så mös vi med en bra film och bara slappade, alla var trötta.
Ha en bra dag alla...


Idag är det

riktigt kallt. Så nu får man leta upp vantarna och mössan som ligger gömda någonstans sedan förra vintern.
Dottern ringde i gårkväll och berättade att hon var så sjuk så sjuk....förkyld, feber, frossa osv. Det går visst något sådant här nu och det är så jobbigt. Håller tummen att jag inte blir drabbad för det är inte kul att ligga sjuk. Speciellt inte nu när jag är egenföretagare.
Idag ska två schnauzrar ryckas, ett jobb som tar på krafterna. Men när man väl är färdig och ser hur bra det blev så blir man så nöjd.
Förresten glömde jag berätta igår att vår lille Pompe hade sin födelsedag. Vi firade den först på morgonen med lite sång och morgon macka med leverpastej som han älskar. Han älskar att fika....Senare under dagen busade han med kompisarna och sen på kvällen fick han en boll som han snabbt tog död på. Sådan är han.

 Pompe

En ny dag...

och allt känns genast mycket bättre än i går. Stackars mig...buhuuu
nog om detta!
När jag kom hem igår hade sambon lagat underbar mat och tänt levande ljus i hela hemmet och vem blir inte glad över ett sådant bemötande. Fast först var jag inte så schysst, då jag först kläckte ur mig - Vad det luktar och syftade på doftljusen. Det osade lite förmycket. Typiskt min klumpighet.

Så här känner jag mig nu...

kanske inte lika dramatisk som bilden men ínte långt därifrån. Om jag bara vore liten igen för en stund och kunde krypa hem till mamma igen. Där hon kunde krama om mig och säga att det går över tills du blir stor?

Hemma igen

Efter en regnig hemfärd är jag och Pompe äntligen hemma. Vi har varit i Karlskrona i helgen, han och jag, och umgåtts med dottern, Mijo och sonen som firade sin födelsedag igår, Grattis.
Men vad det har regnat och regnat. Det har inte funnits läge för några långrunder runt öarna. Inte nog med det, det har blåst något så fruktansvärt. Typiskt Karlskrona på hösten. Hur har jag kunnat bo där så länge utan att lagt märke till detta? Förmodligen för att det funnits andra trevligare saker att ägna mig åt.
Vi var och besökte trimmet på Hundbiten, ett litet studiebesök kan vi kalla det för. Där stod en liten pyttevovve och skakade på bordet med en jättemunkorg runt nosen. Såg lite kul ut.....tjejen som klippte var trevlig. Vi bytte kort och sedan åkte dottern och jag till sonen för att fika lite. 
På kvällen mös vi framför TV:n med en stor påse godis. Såg ni stjärnor på is? Inte för det är enkelt men vad höll M. Everlöv på med? Hahahhaaa..Som en älg på hal is. Tårarna rann.....kul. Plus att jag själv såg skitkul ut efter att dottern skulle prova ett medel som skulle ta bort det gula i mitt polenblonda hår. Det lät vi sitta i för länge så istället för vit hjälm fick jag en lila eller rättare sagt en tantviolett. Snyggt, eller inte det går bort efter några tvättar. Hoppas jag...

Skötselråd av en Cockerspaniel, en ras som vår Pompe

Här innebär pälsvården något helt annat än vad det gäller tex jaktcockern.

#Noggrann borstning varje vecka krävs.

# Helst bör man klippa tassar och insidan av öronen varannan till var tredje vecka.

# Klorna skall naturligtvis klippas för att undvika skador.

# I normal vård ingår också att se över hela hunden, året om, och även titta i munnen efter skador och tandsten.


Även om du inte ska ställa ut din Cocker måste du ändå se till följande:

# Cockern skall hållas tovfri, tovor skapar problem genom att fukt och smuts blir kvar och kan orsaka infektioner, eksem   och t.o.m. hindra hundens rörelser och orsaka smärta.

# En alldeles för vanlig orsak till hälta är tovor mellan trampdynorna - hundägaren skall i dessa fall skämmas!

 # Om man inte klarar att kamma ut tovorna är det bättre för hunden att klippa bort dem!


# Beroende på hundens pälsmängd behöver den trimmas minst 3-4 ggr per år. Antingen lär man sig att göra detta själv, eller så lämnar man bort sin cocker till en trimmare.

# Cockern plockas/rycks på huvud, rygg och på sidorna. Pälsen under magen, på benen och svansen klipps med vanlig sax och urtunningssax (effileringssax), liksom tassarna. Övre delen av öronens utsida och insida, samt halsen, rakas med maskin (eller klipps med effileringssax

Som sagt, en hel del underhåll.........


RSS 2.0