Gott Nytt År


Så var det snart nytt år igen. Vad tiden går fort. Det var inte länge sedan vi satt alla uppe på Harahorn (Norge) och åt nyårssupé...Då hade jag precis acklimatiserat mig där uppe, även om hemlängtan var stor. Men vid denna tidpunkt kom min dotter, hennes pojkvän, pojkväns mor och syster upp till oss, härligt.
De hade bestämt sig för att komma upp till oss när de ändå skulle till Göteborg för att se Cats. Så nära var det inte, men ok tänkte jag, mig passar det utmärkt då jag längtade ihjäl mig efter familjen. Så jag berättade inte för dem att resan upp skulle ta 8 timmar mer. 

                               
Väl hos oss var det skidåkning som gällde. Jag hade inte själv hunnit åka något, kommer ihåg hur nervös jag var första gången i backen. Det var dålig sikt också vilket gjorde det ännu skakigare. Men det gick sen blev det en herrans massa åk. Nyårsafton ägnades åt umgänge och god mat med familj, vänner och gäster på hotelet.
I kväll ska vi hem till Grannen som har i alla enkelhet bjudit hem oss och Tvebaks matte.  Vi tänker att det kan vara bra för hundarna att vara tillsammans när det börjar smälla. Sammanlagt kommer det att vara 7 hundar varav 3 är små valpar och en mellan valp så visst är det bra att de kommer att ha varandra. Samboen har jobbat natten så nu ska jag väcka honom för vi har en del ärenden vi måste göra innan affärerna stänger kl. 3. Måste ha lite nyårsvin till maten åtminstonde. Ha nu ett gott nytt alla, kram mina söta, underbara barn så hörs vi nästa år....

Bedrägeri eller inte...vad tycker du?

   
För ett tag sedan var jag inne på downloads.com för att ladda ner ett free Mahjong. Då jag hade valt vilket tryckte jag på det och en ny sida kom upp med en stor text som sa, Gratulera du är den 1 000 000 besökaren på denna sida klicka här och se vad du vunnit. Nyfiken som jag är gjorde jag det och fick se en värdecheck på 1625 Euro. De ba mig fylla i mitt namn, adress, land, tel, inkomst status, sedan fortsätt. Nästa sida skulle jag välja mellan en resa till Orlando, Cancun eller en kryssning på Bahamas. Jag valde Orlando, sedan fortsätt.  Här frågade de vilken resdag jag kunde tänka mig, fast den behövde inte vara exakt, om jag betalade med VISA, Mastercard osv och om min civila status, sedan fortsätt. Här stod då, packa väskan du kommer inom kort kontaktas av en representant.....Ok.
Lite häpen men samtidigt tänkte jag att detta är för bra för att vara sant. Men visst,  varför skulle spelföretaget vilja scama sina besökare? Fanns liksom ingen mening, resonerade jag. Men som vanligt förväntade jag mig inte för mycket...

                   
Så igår ringer en tjej från USA och presenterar sig som representanten. Klart blev jag häpen, hela magen vände sig, men fortfarande kändes det för bra. Hon snackade glatt om vad jag skulle få vara med om. Orlando, Radison Hotel, inträde till alla turistattraktioner i hela området kommer inte ihåg alla men Seaworld . Disney World, Univarsal Studios Orlando ingick. ? en kryssning till Bahamas (allinclude), Det hela skulle vara i 2 veckor. Fantastiskt, eller hur? De hade en liten motprestation och den var att vi var med på ett möte (som marknadföringsfigurer) för andelslägenheter? Men ja visst, var det bara detta så inga problem. Nu ville hon koppla mig vidare till sin kollega som hade ansvar för bekräftelsen. Hello my name is Robert, sa han. Congratulation to you. Tanks. Ok fortsatte han, du ska använda ,VISA ser jag, när du reser. Kan du se vilket datum kortet går ut? Ursäckta, sa jag. Men om du tror att jag kommer att ge dig mitt kortnummer kan du glömma det, fortsatte jag. Ähhh, sa han, men det måste jag ha för att jag ska kunna ta betalt, för vad förstod jag aldrig, men summan skulle vara $998. Ja men jag lämnar inte ut mitt kortnummer till dig förrän jag  har fått mina biljetter och för den delen varför ska jag som vunnit betala för något? Det fick jag aldrig svar på eller rättare sagt förstod jag inte och vid detta laget kände jag mig regält besviken.  Ska man verkligen betala något man vunnit? Summan var dessutom hög ca 7000 kr. Inte någonstans på de sidorna jag gått i genom då jag fyllde i uppgifterna fanns det info om detta. Det stod FREE överallt. Självklart förstod jag att jag skulle få betala resan tur och retur till Florida då siten var Amerikansk men det var inte detta summan gällde. Robert bad om att han skulle få ringa tillbaka om en timme vilket han gjorde men jag var fortfarande bestämd om att inte lämna ut kontonr. Då blev han tvär och sa att det faktiskt var många som ville följa med istället sen la han på luren.
Jag gick in på den site astartripp.com som han sa han ringde ifrån. Den såg alldeles för enkel ut ,enligt mig, och allra längts ner, tunt skrivet stod det Terms och Conditions, efter ett enkelt tryck kom en hel rad konstig information. Detta var helt nytt för mig. När jag sen googlade på den adress som stod på den fajkade värdechecken jag fyllt i kom exsakt samma sida upp, med samma värdecheck, med samma val och löften  som jag vunnit men i en helt annan setting. Osar skit, eller hur? Vem som helst blir erbjuden att packa väskan. Denna site hette ashoppingspree.com. Ska jag polisanmäla att det kanske handlar om bedrägeri????

Äääääääääää

Nu är visst bilen kass! Typiskt, vågar inte gå ut och kolla den bara. Sambon skulle kolla vätskorna i den igår och efter påfyllnad satte han sig för att starta upp den men det gick inte.....Han sa att den står och snurrar men vill inte tända.  Jag blir så trött! Hoppas det bara är batteriet, har varit med om det tidigare. Helt plötsligt startade inte bilen, väl på macken sa de att det nog var batteriet vilket jag tvivlade på för den hade inte visat några sådana signaler men det visade sig att det var det som var problemet. Så håll tummarna. Nu sitter jag här och samlar mod för att gå ut och checka vad det kan vara......uppdaterar senare. 

Nu e de slut...eller jag e slut

Ja ha, då var helgen över för denna gång....visst e det härligt att ha alla barnen hemma men i och med vi bor så litet blir det väldigt rörigt vilket stressar mina nerver ganska mycket.
Nu sitter jag här ensam med två utslagna hundar sovandes brevid mig i soffan. Kl 5 i morse vaknade jag av att Pompe stökade i sängen. Snabbt kom jag på fötter för att nu minsann ska han bli torr. När jag stod i hallen för att ta på ytterkläderna väckte jag Mijo som sov i vardagsrummet. Ok du får väl följa med....då hör jag Mojje pipa till innanför sovrumsdörren....Så det var bara att ta med dem allihop...Väl ute drog de åt varsitt håll...det blev bara cirkus....Fattar inte hur Cesar Millian gör....jag tyckte jag gjorde rätt, men hundarna verkade inte fattat något ,de såg rent förvirrade ut då jag försökte få dem att gå brevid eller bakom mig. Det var inte heller lätt att tänka positiva tankar när axellederna höll  på att hoppa ur led....
Hemma igen fick de mat sen gick vi åter och la oss. Vaknade inte förrän halv elva, skönt.
Jag, Mojje och Mijo åkte ut en runda i skogen, det var jättemysigt fast kallt om händerna...eftersom jag hade lyckats få med mig två höger vantar.
Senare idag ska jag rya lite. Funderar på att packa ner alla julsaker för de känns så off dessutom ser det så rörigt ut...oestetiskt på något vis. Det stör min inre frid...
Lite tråkigt att barnen bor i Kalleskrona för jag saknar dem så när de åkt....hade varit mysigt att bo i samma stad igen...Nu blir det så intensivt några dagar sen så tomt....trevligare när det är mer avslappnat som det blir när var och en kan gå hem till sitt....
Nu ska jag och vovvarna strax hem till Grannen och leka med Pompes brossor som är på besök under några dagar....så får Mojje leka med de löpande tikarna...får se hur det kommer att gå...om sprutan hjälpt.
återstående tid av dagen kommer jag att ägna åt att slappa, slappa, slappa, slappa..........................

Nu ä de jul igen....granen står så grön å grann i stugan.

                               prod_632_30317.gif x mas comments 2 image by n0liEzJuStLuV

God Jul alla vänner och andra man inte känner...
Satt uppe sent igår och drack vin med alla barnen!! Nu är de vuxna och det känns så konstigt att hälla upp vin till dem. Men det är bara att gilla läget.
Själv dricker jag aldrig, inte för att jag är nykterist eller så, det har bara blivit så. Tror det är nästan 7 år sedan jag drack mig berusad sist....Jag blir nämligen så jäkla bakfull även om det handlar om ett glas vin. Sen får jag också kramp i vaderna på natten, vilket är skitjobbigt. Därför har det blivit ett nyktert levene. Men igår kväll, medan jag kokte knäck, satt vi alla och mös med varsitt glas rödvin, härligt. Även om det bara blev 2 glas för mig vaknade jag med huvudvärk och fyllesmak i munnen. Dessutom har jag under natten fått stretscha vaderna som krampat...så ni fattar hur illa det är.
Idag blir det bara glögg och julmust för min del.....
Barnen har tagit bilen för att köra och överraska sin mormor och morfar som de inte träffat på ett tag...blir inte så ofta då de bor långtbort i Kalleskrona. De blir nog överraskade...
Nu ska jag in i tvagrummet för att ta julduschen sen ska jag börja förbereda dagens matintag...sen är det några klappar som fortfarande måste slås in....God Jul

Vovsingarna Mojje, Pompe och barnbarnsvovven Mijo

image202
Mojje 1,5 år
image203

Pompe 10 veckor

image204

Mijo 1,9 år

Dopp i grytan

Här ligger vi alla och slappar efter inmundigat min hemlagade dopp i gryta....låter kanske inte så gott för alla men i vår familj är det en tradition på lilljulafton....tom vovvarna tyckte om det..
Nu är alla barnen hemma och det är jättemysigt...det var ett tag sedan vi alla var samlade på en enda gång, om jag inte minns fel var det nog vid studenten sist...så det var på tiden..
Nu är här tre vovsingar, dotterns Mijo går här och tjurar mot Pompe. Han har nämnligen svårt för andra vovvar...fast Pompe ser ut att struntar i vilket. Mojje har lugnat ner sitt eviga pipande efter löpande tikar, tack o lov. Så nu kan vi nog se fram emot en lugn julafton, vilken tur att det finns sprutor mot detta annars vet jag inte vad som hänt och tänk att ha det så varje gång  i framtiden när tikarna löper. Himmel och hav:(
Innan idag var jag och äldsta dottern hos mor för att hämta madrasser. Hon hade gjort knäck, vi älskar knäck och ska göra det lite senare ikväll. Vi fick med en liten burk + stekt sill, inlagd sill, cocostoppar, och jag vet inte allt. Hon är så gullig lilla mor, hoppas jag kan gengälda detta någon gång i framtiden....troligen inte då jag inte hör till den husliga sorten. Får väl hitta på nått annat.
Ha en god kväll

God Jul





Här är värsta livet! Vovsarna hoppar och far, Pompe är värst...Mojje tar skydd uppe på soffryggstödet...Pompe har blivit som en tuggmaskin som biter i allt och alla som kommer i hans väg. Vaknade i morse av en som bet mig i tån och en som pep högljudt...Det var Mojje som är nauts av Grannens löpande tikar....svårt att inte bli irreterad...även om det nu inte hjälper...så kryper det i nerverna längs ryggraden..
Må gud göra så han slutar snart, AMEN. Hoppas Mojje är en av de hundar sprutan verkar på hos på 4 dagar! Just nu är han bara ett tangenttryck från att hamna på Blocket.
Idag kommer barnen, Hipp hipp hurra....Spänningen efter dem gör att jag blivit lamslagen....kommer liksom inte för mig med något för tillfälligt...Sambon känner likadant, han kommer inte upp ur sängen bara....
Nu ska jag in i duschen, måste raka benen, jag trampar snart på håren. Tänkte ha nylonstrumpor och då måste man ha rakade ben annars sticker håren ut genom maskorna, inte så snyggt, ganska perverst...
Vet inte vad jag ska ha på mig idag....känns som om jag borde vara festklädd men samtidigt är det en vanlig lördag med vanliga åtagande....sen är det komplicerat eftersom det är svårt att vara festklädd i en blå termooverall som jag har på mig på hundpromenaderna...Det blir knöligt under...
Nu måste jag sätta fart.....Ha en trevlig helg alla om jag inte kommer tillbaks förrän efter helgen...GOD JUL

Hu och Phu

Då är det jul i stugan....härligt...nästan allt är klart inför firandet, saknar bara barnen och en del klappar men sen så......
Idag har vi fejat och donat hela dagen. Vovvarna har också varit med. Pompe hade sin debut i tvättstugan, lite orolig av alla ljud annars gick det bra. Mojje älskar när vi tvättar, då bär han, koncentrerat,  nycklen hela vägen fram till tvättstugan...Han är med varje runda och måste alltid ha något att bära...
I förmiddags var vi och vaccinerade Mojje mot löpande tikar...Han har det skitjobbigt...har vi tur kan sprutan hjälpa redan inom 4 dagar...eller inom 2 veckor...sen ska det väl bli frid i huset:DDDD
Vi köpte gran idag. Det var inte lätt att hitta en fin liten gran som passar i vår lilla lägenhet, för att få en tät och fin valde vi att kapa en silvergran där toppen var jättefin. - Var ska vi ha den, frågade Sambon? - Jag tänkte att den kunde stå på det låga bordet brevid soffan, sa jag. - Det går ju inte, sa Sambon, då slår den i taket! - Äh men, vad menar du, frågade jag där jag satt bakom ratten med den lilla granen (ca 75 cm) brevid mig? Han själv hade toppen vid näsan där han satt i baksätet. Ibland är han helt virrig, så är det bara. Han kom alltså inte ihåg vad vi köpt för gran. Han tänkte att den var i fullängd...Och om den var det, varför skulle jag då vilja sätta den på ett bord?? Ja ni, vad säger man? Nu står den iallafall här brevid mig helt klädd och jättegullig.....Efter vi klätt den åt vi skinkmackor och drack julmust, hur mysigt som helst...D
Nu ska vi ner sista vändan i tvättstugan sen är tvätten klar, underbart!!! I morgon kommer 2 av barnen + lille Mijo, jag längtar. Sonen kommer på söndag för att han spelar innebandy med juniorlandslaget imorgon.....

Underliga möten

Nu har jag faktiskt julhandlat, det gick bättre än jag trodde.....så jag är nöjd. 
Påväg in i en butik fick jag ett hundpip emot mig då jag öppnade dörren. Där inne satt en liten tik som blev orolig när dörren öppnades. Matte sa, hon bits så akta dig....Inga problem, sa jag, har hundar själv. Men det gör ont, fortsatte hon. Jag satte mig långsamt på huk, väntade och snart var tiken framme och nosade på mig. Sedan reste jag mig för att se mig runt i affären. Kvinnan med tiken kom efter en stund bort där jag stod och började tala om tvålen jag stod och luktade på. Hon var väldigt kontaktsökande men jag brukar inte bry mig och sånt. Hon berättade om sin dotter som tydligen nu bor hos fosterfamilj. Hon var upprörd för att hon inte fick träffa henne. Dottern hade alltid bott hos pappan och för något år sedan kom de i konflikt som slutade med att dottern hamnade i fosterfamilj. Dottern har aldrig haft någon bra kontakt med sin mamma, hon trodde tillochmed att hon var död när hon var 11 år, för det hade pappan sagt, berättade hon för mig. Hur som helst, jag kände för henne, även om jag inte hade en aning om vem hon var....sen är jag lite skadad efter alla år på restaurang där den ena ledsna människan efter den andra hamnat i min bar och öppnat sitt hjärta....Jag rådgav henne en del konstruktiva lösningar som hon kunde försöka genomföra. T ex att inte ge sig in i myndigheternas resonomang....utan vänta tålmodigt och starkt på att dottern kommer självmant till henne....självklart tala om för dotterna att hon alltid finns där för henne när hon än behöver henne....inte lägga skuld....under tiden hon väntar ska hon söka bra hjälp hos någon som kan hjälpa till med att förbereda henne på hur hon ska hantera eventuella framtida konfrontationer med dottern.....Stå stark, lugn, trygg och öppen.....Kvinnan gav mig en stor kram...och tackade för att hon mött mig just denna dag då hon fått ett brev från socialen som sa att dottern inte ville träffa henne i jul...... hon tog upp kuvertet ur väskan....Jag hade tänkt ringa Janne Josefsson, sa hon, för jag är så ledsen och arg på hur de behandlar mig....men nu känner jag att jag inte behöver det, fortsatte hon, tack tack...
Sen tog jag avsked önskade en god jul och fortsatte mina julklappköp....men lite tagen var jag....jag är så oerhört tacksam för mina underbara barn..tänk som en del har det! Det är ibland synd om människan...och visst är det konstigt hur man möts ibland...som om det bara ska vara så, eller hur.



                                                            

Duschad och klar....

Då var jag färdig duschad och klar för att ge mig ut efter julklapparna....men var ska jag börja???????????
Sitter här och försöker få en plan på hur jag ska attackera affärerna...egentligen vet jag inte vad det finns för affärer här i Hlm för jag är aldig på stan....men nu måste jag sticka, uppdaterar senare hur det gått...Tjingeling

             

Julångest...

Vågar knappt säga det, men jag har inte börjat med något ännu....som vanligt kommer jag att göra allt i sista minuten.
Hur mycket jag än försöker kan jag inte förmå mig att planera inför denna högtid...Jag tänker mycket på det men kommer liksom inte igång...Värst är julklappsinköpen. Vad sjutton ska jag köpa?? Tidigare under hösten kan jag gå på stan och se saker som jag tänker att det skulle vara bra att ge den eller den i julklapp men sen glömmer jag vad det var. Varför köpte jag inte det på en gång?? Nu sitter jag här alldeles förvirrad och vet inte vad jag ska ge mina ungar....Jag har lyckats köpa två klappar hittills och är rädd för att det inte kommer att bli fler och det ska gå i denna takten...
I eftermiddag ska jag ge mig ut i ruschen kanske har jag tur att finna alla jag behöver.
Fast inget blir ju enklare av att det är i Hässleholm man ska handla dem. Alla affärer är väl samma som överallt men de har inte lika sortiment. Här verkar B varorna finnas. Ta HM bara. Det de har här är inget mot vad HM i Kristianstad har....Här går jag från affär till affär och hittar ingeting. Inget är fint nog eller roligt nog. Men en sak har jag bestämt, det är att köpa lite billiga saker, ni vet. Typ småprodukter som kan vara bra att ha.....Inte som förr, en massa dyra kläder och smink, DVD osv....i år blir det lite lustiga klappar...
Sen är det det här med julstöket....samma här...inget är inköpt ännu. Här finns inte plats i kylen för att lagra massa julmat veckor innan firandet. Jag kommer att laga maten fredag, lördag och söndag istället. På söndag ska vi ha doppigrytan, det älskar jag, och så tänkte jag att vi gör julgodiset på lördagen.....Klä granen ska vi göra på fredag och dricka glögg. Hoppas någon av mina tre avkommer kommer att vara här då, annars får det vänta....
Hej och hå. Undra egentligen hur andra gör? I går kväll, ute på kvällsrundan, tittade jag in i husen i området och försökte föreställa mig vad de gjorde nu. Håller de på med julstök? Men det såg så lugn ut endast några kvinnor såg ut till att arbeta men inte i köken utan på sina kontor. Kanske alla är som jag, ute i sista minuten eller åker iväg och plågar en släkting...är det verkligen så att alla andra njuter över denna hysteriska tid? Älskar alla andra julstök som julklappsköp, matinköp, knäckkokning, ischoklads- pepparkaks- mandelmusslor-andrakakor -bakning, julskinkekokning, doppigrytalagning, korvstonkning, patébakning, grillarevben, lägga in sill, steka sill m m slå in klappar. Eller dricker människor en herrans massa glögg under tiden för att inte komma ihåg till nästa jul? Nått är det. Fast det är ju klart, det är väl också en tradition att ha ångest och hjärtklappning inför julen. Så jag är nog inte så onormal som jag känner mig.....Kanske jag ska duscha nu???? Kommer inte in i den heller nu för tiden. Hundarna badar oftare än jag...äckligt va? Hinner liksom inte, här går dagarna i en rutin som inte inkluderar "tid för mig själv" stunder. Vakna, kasta på kläder, ut med Pompe, dricka kaffe, ut med Mojje och Pompe ca 1 tim, in och mata dem, de somnar jag bloggar och driker lite mer kaffe, Pompe ut, Pompe äta, Pompe kissa och bajsa, Mojje ut och motionera 30 min, Mojje äta och sova, Pompe ut, Pompe äta osv osv osv. Vid halvtio på kvällen är jag helt slut och ryggen, axeln och armarna värker efter att gått och burit på lillskiten som inte orkar gå de längre runderna med Mojje. LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNNNNNNGGGGGGGGTAR till Pompe är rumsren och lite större även om det är gulligt med valpar.


 


"Hagen" vår lilla paradis

                            

Fanken vad jag blir irreterad!!! Stod borta i Hagen precis med några andra hundägare då "hundbajspåsemannetömmaren" kom utanför...för att tömma...Blendas matte frågade honom om han skulle ha bajssäcken från Hagen också, han svarade surt, Nej hehe,,,den är alldeles för tung. Vi får inte bära dem. Förresten, upplyste han oss, ska Hagen bort hehehe!!! ??? Vi bara gapade och svarade, varför??? Det ska inte vara någon rastgård..hehe...Säckarna med bajs sätts ju bara ut här utanför och vi kan inte ta dem...hehe..Menar ni att Hagen ska bort bara för att säcken bärs ut och ställs vid kommunens låda? Öhöhöhöh, svarade han. Men den är ju för tunga för oss...Men herregud, sa jag, då tar vi väl bort tunnan här ifrån. Vi var bara ovetandes om problematiken...för att ni aldrig sagt något om det. Tunnan hamnade här för att det skulle vara ordentligt inne i Hagen...Vi vet ju att den är ockuperad av oss hundägare...var ska vi då ta vägen??? Vet jag inte, svara han..Detta är bara vad jag hört....Jävla politiker, säger jag bara....Kanske det är någon som klagat...men iallafall...det finns ett starkt behov av denna Hage....Men den hör ju till Hembygdsparken, upplyste han oss om som om vi inte redan visste, de kan ju inte ha sina djur här....Varför? Jo, för mycket hundskit, menar han....Hela inhängnaden ska tas bort, fortsatte han...Vad är detta, sa vi, idiotiskt...Men den är ju dålig, svarade han....Visst visst, lögnpelle. Om de kommer att göra detta ingrepp kommer vi att ta hundarna till Hagarna inne i Hembygsparken, sa jag. Där är ju hänglås på grindarna hehehehe, svarade han..Inga problem vi lyfter över hundarna, sa jag!!! Han blev helt storögd...Förresten, sa jag, det gör folk redan! Ja ha öhöhöhöh, sa han, då får väl polisen patrullera här oftare hehehehe. Ja fattas bara att de ska jaga oss hundägare. För ett tag sedan när jag och väninnan var på väg in i Hagen stannade det en bil på andra sidan gatan, brevid oss. Ut for en vrålande galning. Vi blev skiträdda. Vad vill han? Men han hade nog inte sett oss för han for framför sin bil och drämde något i motorhuven samtidigt som han vrålade något oförståligt...det satt någon i bilen, men vi kunde inte se vem eller vad...vi blev så rädda att vi skynda oss längre ned i Hagen...Väninnan sa att han var hög och ringde polisen. Samtidigt som de svarade tog galningen fram en stor rörtångsliknande föremål från baksätet och började slå på bilen...Vi hoppade nästa över inhängnade så rädda vi blev. Kom polisen????? Jo, men efter tre kvart ungefär, långt efter det att bilen med galningen kört iväg. Stannade de och frågade oss något? Nej, de gled ointresserat förbi oss i parken fast väninnan vinkade till dem för att få deras uppmärksamhet . De vinkade inte ens tillbaks, idioterna!!! Två gånger hände detta. Men va fan, sa väninnan, tror de att jag står här som en femåring och vinkar till polisen, eller??? Fattar de inte?  Men köra och vakta hundskit i hembygdsparken det har de tid med!!!

Uppdatering

I och med att min syster för tillfälligt är upptagen med sin nya "man"? och därför inte uppdaterar sin blogg kan jag berätta vad det var hon fick i present.

En svart tunika i ett frasigt polyestermaterial alla Polenstil. Tillhörande denna, en liten svart bolerojacka. Materialet lite tveksamt, men själva västdelen är i ett slätare tyg och ärmarna ett annat hårigt tyg. Tror också att det på utsidan av dessa håriga ärmarna satt tryckta guldringar i tyget.... Hela kreationen hålls ihop med ett guldspänne...
Sedan fick hon även två smycken. En guldring (14 karat) formad som ett S, och ett smycke, som en guldtia ungefär med stenar runt om....Det var de hele. Vad sonen fick berättade hon aldrig...Men nu vet ni i allafall.
Snackade med henne i lördags och hon sa att hon skulle komma hit men hörde aldrig av sig....Misstänksamt...
Är det den nya som drar i henne???
Jag är nämnligen av den misstänksamma sorten..varför det? Jo, av de erfarenheter jag har av just balkanmän...De kan väl vara trevliga ibland men inte att leva med.  Sen ska jag väl inte dra alla över en kant för det finns de som är välutbildade och intregerade...Men till största del är min erfarenhet är att  de flesta är mycket kontrollerande. Deras kvinnosyn är nästintill noll framförallt när det kommer till svenska kvinnor...Jag har sedan 1994 lyssnat till många förnedrande skitsamtal angående ämnet...Svenska kvinnor.

PS, I tillägg glömde jag Coco Chanel parfymen hon fick. Denna tror hon att hon fick för att dölja den svettodör som kvaliteterna i kläderna kommer att ge...Lite medveten verkar han vara trotts allt:D



Facebook frustration

                                349217-44
Ärligt! Hur jäkla kul är den här Facebook? Jag fattar ingenting....orkar inte bry mig längre..

Det är så mycket skit på den sidan som är helt meningslöst...som nu till exempel, ska man kasta snöbollar på varandra ## Varför det undrar jag? Det skickas hela tiden massa nya underliga funktioner som man ska ha i tillägg utan att jag begriper varför... Jag bara rycks med liksom...sen är det en del som BARA kontaktar mig där även om jag bett dem specifikt att gå in här eller e-maila mig på [email protected]. Snälla gör nu det:)
Det enda bra med sidan är väl att det är många jag känner som är där och det är väl kul. Vill jag, kan jag lägga till dem som vänner för att hålla kontakten men det är inte privat direkt. Det är väl inte bloggandet heller, men här vet ju bara de man vill ska få veta att man finns...Nä..från och med nu ska jag skrota min Profil på facebook!!!Om jag bara vetat hur jag skulle göra....så är det när man inte hänger med...men från och med nu svarar jag inte på några mail där då......

Söndag å två nät ligger nere

Både mobilnätet och avloppsnätet ligger nere, vad är oddsen på detta? Skulle väl egentligen inte ha någon betydelse men saken är den att fastighetssköteren bara kan nås på mobil och vår hemtelefon har vi varit så ordentliga att spärra mot just detta...alltså kan vi inte ringa honom!!
Toalettstolen är helt fylld men vi kan inte göra något åt det.....men jag ska offra mig och göra ett försök..Urk! Jag menar URKkk kräk kräk.

15 minuter senare:

Allt har gick bra, jag lyckades få bort proppen utan att spy, men klöktes istället ungefär hundra gånger. Men som sagt nu fungerar den igen. Mobilen däremot fungerar fortfarande inte....

Efter morgonens första toalettbesök:

Nu har vi varit i skogen med Pompe för första gången, han verkade tycka om den...hopp och bus med massor av dofter..självklart fick vi till största delen bära honom fast vissa sträckor kunde han gå...

Eftermiddag:

Har precis kommit hem från Grannen där vovvarna fått leka en kort stund ute och lite inne. G hade varit på utställning i Sthl men hundarna hade inte gått så bra. Inte hennes egna hundar dock, de var inte med. De var hemma och löpte;D Fick sätta för Mojje med en uppvecklad bajspåse så han inte skulle få för sig att kliva upp på någon av dem. De hjälptes åt att reta honom, framförallt  Doris, hon vände, lite retfullt, upp hela rumpan mot honom. Stackas Mojje  som fick gå och skämmas klädd i bajspåse...man tar vad man har....

Nu ska jag och Cesar krypa upp i soffan med en kopp kaffe och bulle....innan det är dags för nästa runda...

Lördag i Hässlehåla

Då var det lördag igen..och här sitter jag och bloggar som vanligt när det är kväll. Sambon jobbar, vovvarna sover...
Idag fick jag sovmorgon:D Tror att sambon kanske läste min blogg igår, så han kände pressen liksom...Men det är bara vad jag tror, han har inte sagt något...Vilket fall som helst var det skönt att få dra sig lite längre och sedan kunna dricka kaffet i lugn och ro.
I eftermiddags var min storebror, mamma och pappa här på fika. Pappa hade inte träffat Pompe ännu så han var nyfiken...De har lite regler hemma hos sig om vovvarna. Mojje har haft dispans och efter att vi bott hos dem hela sommaren har de blivit jätte fästa vid honom. Men nu när vi fick Pompe blev det lite knorrigt igen...
Det är det här med att de fäller och så de har lite svårt för men också om de busar omkring inomhus. Så jag blev lite full i skratt idag när de var här för Mojje och Pompe sov igenom deras besök. Pappa sa att, vad lugna de är. Ja, sa jag, så är de alltid. Ibland busar de med varandra men de far inte omkring utan ligger mer och brottas. Aha, sa han och såg fundersam ut. Kanske de ändrar sig nu;) De såg så milda ut i ögonen när de såg på Pompe..
Det är lite synd annars för vi kan inte hälsa på hemma hos dem och det tycker min mor är tråkigt speciellt nu till jul när alla hennes barnbarn kommer hit. Fast så blir det när man ska ha regler om allting. För egentligen, hur mycket skulle det göra om vovvarna kom in i deras hus några timmar? Lite hår kanske;D Reglerna har kommit till för min halvbror har en stor blandras som är överenergisk och okontrollerbar. Denna vill de absolut inte ha innanför dörrarna och det kan jag väl förstå. Denna vovve hade tydligen nyligen ätit upp armstödet på soffan hemma + att han far omkring så mattorna yr...Lite skillnad på Pompe och Mojje!!! Men mina föräldrar känner att har de sagt till dem att de inte kan ta hunden med sig så gäller samma för oss och det får jag respektera så klart...
De får komma till oss i stället.....Nu ska jag ut med vovvarna...Förresten så måste jag ringa Tvebak, för de messar mig om vi ska träffas med vovvarna och nästan varje gång har jag lämnat mobl. hemma för att jag är ute med hundarna. Hoppas inte Tvebaks matte tror det är en komplott mot dem...för det är det inte:) bara en jäkla otur..det blir snart ordning på detta bara lillen blir rumsren. Nu är det alltid bråttom ut så mobilen ligger för det mesta kvar bortglömd...

Uppe med tuppen

Här blir det inga sovmornar längre, valpen vaknade vid halvsex (han var uppe vid halvtvå med) så det var bara att hänga benen över sängkanten. Kröp ut för att sätta på kaffe annars vaknar jag inte, en halvtimme senare bar det ut med båda vovvarna som var hur pigga som helst. Mojje brukar annars sova till åtta, halvnio men nu väcker Pompe honom sen väcker de mig tillsammans...
Sen har det varit full aktivitet. Hann bara hem igen och göra morgontoaletten när Tvebak messade att de ville ha sällskap i hagen. Just då stod jag färdig med Mojje för att åka en runda ut i skogen men tänkte att han nog skulle uppskatta lite bus. Planerna ändrades igen och vi gick tillsammans med Tvebak hem till Grannen och hennes Doris och Lilly Hansson. Där busade och lekte de någon timme och efter det åkte jag och Mojje till skogen. Då var kl ungefär tio. Väl hemma bytte jag vovve i ytterdörren för att ta Pompe tillbaks till Grannen där hans kennelmamma var på snabbesök på väg till Stockholmsutställning. Hon tyckte han var jättefin. Och hur glad blev inte Pompe när hon kom?? Jätte lycklig!!!
Hemma igen tog jag en vilopaus tillsammans med Cesar Millian, denna underbare hundman...
Efter någon timme började Mojje tjata på mig att han ville ut igen. Den hunden vill bara inte vara inne...Är vi inne sitter han i fönstret med alerta öron för att inte missa ett ljud...hör han något börjar han små skälla och pipa samtidigt som han försöker få min uppmärksamhet. Tittar jag inte på honom kommer han och sätter tänderna i mina fot, inte hårt men irreterande nog.
Tillslut orkar jag inte längre utan det är bara att ta på ytterkläderna, koppla hundarna och ut igen...
Först nu har jag en ledig stund....nu är aktiviteterna över för idag...Mojje är relaxad  och Pompe snarkar...eller SNARKAR! Jag fattar inte hur jag ska hinna med ett arbete sen....jag får nog bli hemmamatte resten av deras liv... eller öppna en kennel. Jobba med hundar hade varit underbart....


Underbara mamma

                                349217-43
Igår kväll rinde det på dörren, där ute stod min mamma med två bärkassar fulla av hembakt. Det var kanelbullar, chockladkakor och gifflar. Är hon inte underbar?
Jag som gått och tänkt att nu måste jag julbaka snart, men det tar emot i och med mina armar och händer inte är i form. Allt sådant kräver all min kraft sen får jag ligga i två dagar därför undviker jag det om jag kan.
Så står hon här med allt detta, fantastiskt!!! Egentligen fattar jag inte hur hon orkar även om jag vet att hon alltid tyckt om att laga mat och baka. Konstigt att hon inte fört över detta på sina barn, vi är nämligen inte alls intresserade även om vi lagar god mat och bakar goda kakor när vi väl sätte igång. Själv tror jag att det är en tillfällig svacka dels (mest) mina kassa armar och axel men också att nu när barnen inte bor hos mig längre känns det inte lika kul...
Tur för dem att min mamma finns!!

Efterlängtade hemkomst

                             349217-42

Nyss ringde lilla dottern och berättade att ikväll klockan 21.00 startar hon hemresan från Norge!!!!! Där hon bott i 4,5 månader nu.
Som jag längtar och har längtat efter henne. Tur att jag har förmågan att distansiera mig från jobbiga känslor som dessa t ex, annars hade jag väl varit tärd nu .....Nu pirrar det i magen efter att få träffa henne...fast hon bor i Karlskrona och det är dit hon kommer att anlända i morgon...men ändå...bara att veta att hon är hemma (Karlskrona är hemma för mig då jag bott där halva mitt liv)...
Kanske  far jag hem dit om det kan ordna sig med vovvarna, får se...
 

Kärleksbekymmer

349217-41Har alltså en rolig storasyster...som är kär...fast nu hör det till saken att hon är kär eller tror sig vara kär ganska ofta, men hon säger att det är svårt att hitta den rätta, så det är därför. Men till saken nu...Just nu är hon alltså kär i en man hon träffade för ett litet tag sedan. Men de har inte träffats så många gånger....vad jag kallar många gånger...innan han for till sitt hemland (Kosovo) på en kort visit. De har hörts av varje dag och vid ett av dessa tillfällen berättade han för henna att han minsann köpt presenter både till henne och sonen...:D
Varför är nu det så roligt? Jo, detta har hon varit med om några gånger nu. Inte att han köper gåvor utan det är några andra...En man, stilig, snygg sådan, kom hem efter en utlandsvistelse med två virkade sjalar till henne. Nu var det visserligen modernt med sjalar vid denna tidpunkt, men dessa var visserligen söta men färgerna?? Babygul och babyrosa, inte alls syrrans stil..Inte för att hon är otacksam eller så, mer för att det blir jobbigt när de står där med sin gåva och hon behöver se lycklig ut.
Sedan har hon haft en make vars mor vid flera tillfällen skickat olika presenter från Makedonien. Då snackar vi om sidennattlinne i mormorsmodell och skarpa färger...Inte heller syrrans stil...dessa såldes på loppis i somras...gissa vilka som köpte dem med ett stort leende på läpparna? Albanska kvinnor, såklart. Jag rotade fram dem när det närmade sig en...de såldes direkt.
Sist, vad jag vet om, fick hon guldsmycken av en beundrare som bara ville vara snäll, sa han. Han ville alltså bara att hon skulle ha dem..och sånt är jag alltid misstänksam mot..det sa jag till syrran...hon tycker nog att jag alltid är det och det stämmer nog...men hon gav faktiskt dem tillbaka till honom och sa att hon tyckte det var förmycket vid denna tidpunkt...senare talade han om att han gömt dem hemma hos henne....var då?...det ville han inte berätta...Jag hjälpte henne leta, men fann inte dem...hon själv fann dem vid ett annat tillfälle....När hon sedan berättade för honom att relationen var över hotade han med att han skulle polisanmäla henne för stöld, ringa hennes familj och berätta osv osv för att hon stulit smyckena...Tja vad säger man..hade jag inte rätt:) Men det kvittar ju...Men det är inte undra på att hon känner sig trängd nu när denna nya man säger att han tänker komma hem till henne med presenter...Igår när vi umgicks...sa hon, att hon var så nervös för vad hon skulle säga när hon öppnat dem....Tankar som att, farmor har dött "igen" kom upp som flyktväg...jag kan se det framför mig..hur hon vecklar upp ett cerist ,fejksidennattlinne av mormorsmodell med flykt i blicken...Hoppas iallafall att det är något bra denna gång, något som förvånar och överraskar henne riktigt ordentligt.
Annars får vi väl dra till Ronnebyloppis till sommaren igen;) Jag fattar inte varför det ska köpas gåvor hit och dit när man knappt känner varandra? Jag menar, det är muter på något sätt...då ska man alltså stå där i tacksamhetskuld...Bättre att vänta tills man vet att det här går bra...som jag berättade tidigare fick jag en body av någon en gång. Den satt fastklämd i min vindrutetorkare ( i ett paket) med en avsändare jag inte kunde tyda. Nog har jag mina aningar men jag sa aldig något om den för jag pallade inte...Sen kanske det var otacksamt,  men vad fan tänkte idioten? MUTA..För mig räcker det att vara skysst, ärlig, ödmjuk och vänlig för att jag ska falla...men det är inte alltid så lätt kanske...lättare att ge något....

Julstress

Det var tusan vad min dotter ligger i med julklappsköpen...Hon har köpt alla...Undra vems unge hon är egentligen, inte kan hon vara min eller hennes fars;) Näää, jag får lägga på ett kål nu känner jag för det är hit alla kommer för att fira. Idag blev jag förvånad när jag hörde luciasång då jag och syrran var på Pingtloppisen, vi blev informerade om att det skulle minsann skrida omkring ett tåg i lokalen alldeles snart...Min kommentar var, är det lucia redan?
Herregud!! Det är det ju, det sätter igång redan...hemska tanke...sen är det den tredjeadvent på söndag och jag som inte fått upp staken ännu. Än mindre köpt någon...himmel och hav!!!
Just nu lever jag i sus, dus och valprus...Man blir lite mossig i huvudet när man är nyförlöst får skylla på det.
Fast jag stal ju en liten gran igår, det räknas väl?
Nu ska jag titta på de desperata husfruarna.....ha en tillsvidare bra kväll....

Julpynt

Vaknade av två vovvar marcherandes över min mage, när jag slog upp ögonen stod båda framför min näsa och tittade mig i ögonen som om de kommit överens om att väcka mig. Fantastiskt, ljuvligt att vakna så...
Nu på morgonen har jag och Mojje tagit en lång skogspromenad ute på slingan, han älskar gå där och lukta på alla doftspår längs banan.
Jag kände mig plötsligt kreativ och började plocka blåbärsris och vitmossa som jag tänkte ha i adventljusstaken som jag nu upptäckt att jag inte har.  I vilket fall som helst, efter ett tag tänkte jag att det kunde vara fint med en liten gran.....bara en pytteliten att ha i en kruka eller nått, så jag började söka...visst vet jag att man inte får ta en liten gran i skogen, men där finns ju så många...Efter ett tag hittade jag en...tittade mig omkring för att försäkra mig om att ingen såg mig och så slet jag upp den....Ja, ha tänkte jag..vad gör jag nu av den? Inte lätt med en liten gran...funderade på att stoppa den innanför jackan men kom på att det skulle nog vara obehagligt med alla barren. I byxbenet då, hade långkalsonger på, men samma sak där...till slut tryckte jag ner den i en bajspåse...hur dumt var nu inte det??? Fick bara ner roten! Men så blev det iallafall..sedan tränade jag på vilket som skulle vara det bästa sätt att dölja den på om det nu skulle komma en skogsvakt ur skogen...eller en motionär..fast de skulle väl inte bry sig, de har fullt upp med att inte se trötta ut när man möter dem.
Jag lyckades ta mig till bilen utan att blivit upptäckt....vilken spännig så här på morgonen...
Nu har jag planterat och arrangerat mitt stöldgods i en fin kruka som jag ställt ut på balkongen. Upptäckte nämligen att det kröp spindlar och andra kryp ur jorden...


Konstiga drömmar:D

Snackade med syrran igår kväll för att undra om de kommer för att titta på den lille valpskiten. Åh, sa hon. Klart vi har bara väntat så han kunde vänja sig lite i sin nya miljö. Men hon hade drömt om honom, berättade hon. Ni vet valpar och deras rosa tjocka magar....Jo, hon hade drömt att när hon kom hit så undrade hon var valpen var? Fram lufsande kom en stor, jätte stor valp med en jätte stor tjock, rosa mage...ÄÄÄhhhh, gullig han är, sa hon tveksamt ...?????Vilken mardröm...kul!
  Hon och systersonen kommer hit lite senare idag, det ska bli så kul att visa lillskiten för dem. Systersonen är överförtjust i Mojje och har har sagt flera gånger att det inte finns någon som han. Han har försökt tigga honom av mig flera gånger, men tyvärr...Önskar att han får sin lille valp en dag...Ska bli spännande och höra vad han tycker om Pompe som är helt olik Mojje.
För tillfället blir det bara hundsnack här på bloggen för det är bara det som mina dagar cirkulerar kring. Djup har jag aldrig varit så några filosofiska tankar kan jag inte heller krysta ur mig. Klart att jag har ett djup men det håller jag för mig själv. Egentligen tycker jag inte att det är så märkvärdigt heller. Jag har mina bra och dåliga dagar, om det är problem försöker jag lösa dem, kan jag inte det just då får det vara till en annan gång.

Snart lucia

Vad dagarna går fort...snart är det lucia igen....förra året bodde jag i Norge och minns att jag hade sån hemlängtan vid denna tid. Det var fasansfullt...Hu
I år ser jag fram emot julen på det viset att hela familjen ska samlas här hemma. Vi ska ha det så mysigt så...äta gott, titta på kalle, och hälsa på tomten och allt vad julen innebär. Förra året jobbade jag på julafton. Det var väl ok fast jag distansierade mig för att inte bryta ihop. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde, men vi firade inget, det kändes inte roligt i och med barnen var långt bort i Sverige.
Detta året har jag stora planer inför firandet...allt ska bli perfekt...nu hör det till saken att jag aldrig i hela mitt liv har längtat eller sett fram emot någon högtid. Vilket kommer sig ur en förbaskat trist barndom med en sociopatisk far som kunde balla ur från ena sekunden till den andra. Detta har satt spår i själen även om jag kan tänka realistiskt och inse att idag är en annan tid. Jag har försökt träna i att inte vara så negativt inställd eller nollställd inför julen men det är svårt.  Jag kan glädjas för barnens skull, och det har alltid varit roligt att fixa för dem men det var enklast när de var små. Efterhand som de blev större och förståndigare blev det svårare för mig att låtsas. Det är ett dillemma som jag jobbar på. I år skiter jag i mina förväntningar på "julen", nu fokuserar jag på att få ha alla mina underbara barn hos mig och bara rå om dem. Denna längtan är inte svår däremot det pirrar i hela magen. Jag bara längtar tills de står här innanför trösklen. ALLA TRE....:)

Pomac alias Pompe

                        349217-36

Man hinner inte ut förrän det ska börja klippas och trimas. Här gör jag mig fin inför flytten till min nya familj. Vad tycker ni, är jag inte för söt?
Idag har jag träffat två nya kompisar som jag ska leka med efter jag fått min nästa spruta. Nu får jag bara följa med bort till hagen, men jag får sitta innanför mammas jacka och titta ut på de andra fast jag känner doften och det bådar om en spännande framtid med mycket lek och hyss.
Igår lärde jag mig fånga bollen mamma kastade iväg. När jag kom tillbaka med den fick jag godis...+ massor av applåder, fattar inte uppståndelsen, godis är ju jättegott så jag hade kunnat gå i hundbajs för det:D
Jag är nöjd med min nya familj de är lättdresserade. Minsta pip och de kommer...Jag får vara överallt därför är jag snäll och kissar på tidningen i hallen om jag inte hunnit ut. Jag får sova i den stora sängen, lite trångt men jag har hittat en plats längst upp bakom kuddarna. Där är ingen risk att mamma ska sparka ner mig i golvet heller som jag hörde hade hänt med brossan när han var liten. Han hade tydligen fått sig en jättetur rakt in i elementet. Tur att han sov annars hade det kanske gått illa. Bäst att akta sig...
Det enda tråkiga här är värdret. Det regnar hela tiden...och det är kasst nu när man är liten och blåsan läcker en gång i kvarten. Hoppas det blir snö snart det är inte lika blött eller förresten här i Skåne är det ju det..Suck.
Nu ska jag in på min favoritplats för att ta en eftermiddagslur, om jag nu kan det för brossan har fått fnatt efter en löpande tik som han träffade i parken förut. Så nu gnäller han konstant...tystnar han inte snart ska jag bita honom i svansen, den är hans Arkilleshäl har jag upptäck..Hehe
Tjingling

Min kompis Tvebak, en riktig bushund!

349217-40

Här är vi igen

349217-39

Här har vi precis kommit in från kylan...Pompe (Pomac), vi kallar honom Pompe för han har så pompiga? tassar ja, ni vet, kärt barn har många namn, han somnade i famnen på mig efter 5 min, friskluften tog musten ur honom....

Hu å Phuuuu

Då var lille valpen hemma efter evighetslång väntan. Tyvärr blev inte bildkvaliten bättre än så har men det kommer snart fler bilder och bättre bilder....
I vilket fall som helst är det underbart, lille Mojje är hur underbar som helst mot honom. Bättre kunde vi inte önskat. Lite konflikt hade vi väntas oss åtminstonde vid matskålen, men idag när Mojjsen stod och åt kom lillskiten med sin glupska aptit för att äta ur hans matskål. Mojje bara vek åt sidan och lät honom smaka, inte ett ljud han gav ifrån.
Den första dagen var Mojje lite avståndstagande och lite avvaktande. Han låg liten bit ifrån och bara studerade Pompis (Pomac) när han lekte. Men igår då Pompis släpade omkring en lång svans av hushållspapper fick Mojje tag i ena änden och sen blev det världens dragkamp mellan dem. Det såg faktiskt ur som Mojje lät Pompis vinna....Idag har de legat och sovit tillsammans vid flera tillfällen vilket är helt underbart att se. Jag måste säga att den lille är ljuvlig. Han är så gosig och självständig. Inte ett ljud av gnäll eller oro har han visat. Han tar för sig som bara den. På nätterna ligger han över huvudet på mig och han vaknar inte förrän runt 8.00. Han visar också tydligt när han behöver kissa och bajsa så det är bara att springa ut med honom så fort man kan.


                                    349217-38

Det verkar som om han stortrivs med sin nya familj...Tur är ju det ;D

PS: Tack Katarina för att vi får vara fodervärdar till denne lille guldklimp. Vi lovar han ska få det bästa av världar hos oss.

Min förtvivlade vovve

Tik(ar) sökes av desperat  attraktiv blandrasvovve. Motsträviga tikar undanbedes. Hon ska vara villig, söt och mjuk. Storleken har ingen betydelse. 




                          349217-16


Så tröttsamt så tröttsamt. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.
Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Osv osv...timme ut timme in.
Vad gör man? Tikarna i området är nog i höglöp. Idag tyckte sambon som jag att kulorna nog får åka. Han har varit emot kastrering för att har utgått från sig själv, hur han nu kan göra det och varför fattar inte jag, men tydligen är ämnet känsligt för män. Men  så idag, efter varit själv hemma med Mojje några timmar, ändrade han inställlning. Mojje hade varit jätte jobbig eller hade haft det jätte jobbigt. Det är synd om honom, han förstår ju inte vad det är som händer. Plötsligt bara ylar han rätt ut i luften sen ser han på mig som om det var jag som gjorde det...
Måtte det snart vara över...

Förvirring

Snacka om förvirring, ha ha.
Nyss rinde syrran och berättade om världens miss. Hon satt och skojmessade med sin nyvunna vän. De messade och löjlade sig i största allmänhet när hon fick ett mess där det stod "Vi ska ha barn". Hon blev fundersam och skrev tillbaka "Du och jag, eller"?????
Hon fick till svar; Öhhhh, vems nummer har jag skickat till?? 
Då var det inte från den nyvunna vännen utan vår bror som förmodligen undrade vad fan hon menade. Vad säger man? Skoj var det:DD


                                             349217-35

Cocostoppar

Nu har Samboen bakat cocostoppar mums:D

Då var den slut:(


                     349217-33


Vad tråkigt det är när boken tar slut...Vad ska man nu läsa? Jag betar av ungefär 2 böcker i veckan och det är lika frustrerande varje gång de börjar ta slut, även om den inte varit så bra. Så har någon något lästips så skulle jag uppskatta det.. Jag har förresten beställt Cesar Millans böcker, ni vet, The dog whisper. Kan vara bra att ha till hands. Sen har jag beställt en termooverall som jag ska ha nu i vinter eftersom det förmodligen kommer att bli 100 runder ut och in nu några månader. Tänkte göra det lätt för mig. Den kommer jag bara att kunna hoppa i när jag ska ut, istället för att bylta på mig en massa andra kläder. Smart idé tycker jag....
Idag har det liksom igår öst ner här i Skåne...så det har inte hänt något revlusionerande direkt. Gick och tänkte på det när jag var ute innan. Jag har blivit så tråkig....Jag umgås inte med någon, vill aldrig göra något, festar inte,bjuder aldrig hem några, ringer aldrig någon...mm. Undrar varför, eller blir det så här när man blir äldre? Det är inte så att jag saknar det heller utan jag trivs och njuter av att bara vara med mig själv, Sambon, vovven och mina barn, familj. Det räcker liksom. Förr var jag så jäkla aktiv och social även om jag hade mycket omkring mig hann jag med det mesta. Nu hinner jag bara vakna, rasta hunden, äta och krypa i säng igen. Säger någon att det tex stänger om 20 minuter, säger jag, då hinner vi inte. Förr hade jag tyckt det var gott om tid och på den tiden hade jag alla ungarna, hus, skola, jobb, sambo, vänner, uteliv, festerier, flörterier, lekparker, resor, teater, telefonkontakt mm. Det verkar som ju mer tid jag borde ha  dessto mindre tid har jag. Känner mig ofta som en ballong som luften gått ur. Inget känns lika spännande längre som det gjorde förr då det pirrade i magen bara jag skulle gå ut och festa. Får väl försöka anstränga mig så det blir ändring på denna tristess.
Men det ska bli skitkul att få hem lille valpen på onsdag, det ser jag fram emot. Kanske Mojje kommer att bli lite mer självständig för just nu är han näst på odräglig....som nu...ligger han och piper i höga oktaver mitt framför mig...innan idag har han vankat av och an rastlöst och emellanåt ylandes...skitjobbig...snart blir det kastrering...Tänk sen, då har jag TVÅ hanar!!! Ska dom då gå här och pina mig med sina oljud?? Och lille Pomac ska ställas ut för att användas i avel så han kan jag inte knipsa kulorna på, hur gör jag då?? Någon som har ett bra tips??
Ha de

RSS 2.0