Vila

Visst är det härligt med sol, men jag får inget gjort sådana dagar för då vill vi bara vara ute och härja. Då säger jag, som för skylla bort oredan här hemma med att man vet aldrig om vädret håller i sig och därför vill jag passa på att vara ute och njuta av det, men sanningen är denna, och det vet jag, att när det sämre vädret kommer, som idag, så kan jag inte röra ett finger för kroppen värker konstant. Vaknade med en jäkla värk i varje led i natt. I morse fick jag med stor kraft rulla ur sängen, ner på golvet, sen med hjälp av hakan ta stöd mot sängkanten för att komma upp i knästående, sist med stor kraft ställa mig upp. Nu när jag varit uppe en stund och fyllt på systemet med värkpiller så har värken börjat ton ner sig och svullnaden lagt sig något. Jag avskyr verkligen dessa dagar, fy fy fy. Var glada alla ni som inte känner av er kropp. Hade jag vetat att mitt liv skulle bli så här så hade jag varit tacksam, och njutit av dessa dagar....
I vilket fall som helst känner jag mig just nu lite ensam. Min dotter har åkt hem efter varit här och sällskapat mig i en hel vecka. Det har varit så underbart. Gud vad jag saknar mina barn.....finns inget bättre än dem. De är min glädje, stolthet, vänner, trygghet med massor mera. Tack för dem.
 Har nyss städat av lite efter besöket, blir lite rörigt i hemmet när vi är många här. Snart måste vi flytta till något större. Hoppas på en 5:a här i huset eller i Karlskrona kanske, får se hur länge vi orkar stanna här i Hlm.
Nu ska jag äta kroppkakor, sen ut med dogarna, och inne igen börja med nya boken som jag köpte idag....vila och åter vila är vad jag ska ägna mig åt idag när kroppen är urspel.

Torsdag

Här är det fullt ös på familjen. Dottern och Mijo är på besök, de har varit här sedan i måndags och det är jättemysigt. Nu står Mojje här och ojar sig över ett märgben som Pompe har, så jobbig...
Snart ska vi ut på en kvällstur med dogarna. Det får bli en runda i området för biljäklen har kollapsat, batteriet.
Vad man blir strandsatt när bilen är ur funktion och då när den inte funkar behöver jag plötsligt köra överallt och blir helt stressad av att jag inte kan. Lustigt. Veckan som gått har varit lugn och skön. Mellandottern ringde och berättade att hon flyttar till Stockholm den 1 juli, i en fyra på Kungsholmen, så det är kanon. Hon trivs som fisken i vattnet. När hon ringer skrattar hon hela tiden, skönt. Önskar att jag med gjorde det.....

Natten som gått

inledde jag med att ligga och fundera över den sociologiska analysen? Visst det är helt absurt...jag kunde bara inte somna på grund av detta. Under två timmars oro satte jag mig upp för att anteckna mina funderingar vilket resulterade i denna slutsats; för att studera människans sociala liv, grupper och samhälle måste man först förklara vad problemområdet består av för att sedan kunna få en förståelse om detta. Men är det så? Det vore ju enklare om man som Èmile Durkheim studerade det sociala med samma objektivitet som fysikerna studerar naturen med vissa anomalier, men det håller inte då det sociala är föränderliga, alltså inte ett ting man kan vända och vrida på utan allra högst levande.
Ja, nu vet ni vad jag hållt på med halva natten. Nu har jag bestämt mig för att utforma nya teorier eller rättare sagt stärka de föregående inom diciplinen genom nya bevis. Jag hoppas ivrigt att bli klar med dessa under min livstid.
 Writing 

Idag är det hundutställning här i Hålan, vet inte om vi kommer att gå dit. Först ska vi fika med vänninan och hennes dog uti i hagen kl 10 sedan får vi se.
Antingen förlustar jag mig med att inte göra någonting direkt meningsfullt eller fortsätter jag mitt sociologiska arbete.  Låter väl spännande? :D
Här lyser förresten solen nu på morgonen men det ser inte ut att hålla i sig då molnen hopar sig på vissa områden. Värmen har försvunnit en del de senaste dagarna, vilket är trisst. Men den kommer förhoppningsvis tillbaka snart. Ha en härlig dag.






Tisdag

Då var det kallt igen, iallafall här i Hässleholm. Tur att vi tillbringade de varma dagarna nere på Playan. Igår tvättade vi för fullt, idag har jag städat lite men det syns inte längre eftersom Pompe är expert på att skita ner. Vad hittar inte han? Toarullar, tops, morgontofflor, strumpor, schampooflaskor m mycket mera....Han tuggar allt i microbitar som han sedan sprider överallt. En annan grej är när han dricker...han bara lyfter upp huvudet med hela munnen full av vatten sen promenerar han iväg över golven medan vattnet bara forsar ner. Har han nyss varit ute lämnar han skitiga tasspår efter sig på det våta golvet. Så är det att ha en cocker i huset. Tidigare, när jag och sambon åt middag, satt Pompe över sambons knä och tiggde samtidigt som han dreglade ner hela hans byxor, mysigt. Fast han är så mysig vår Pompe....
Mojje har aj aj i örat igen....idag har jag testat en ny metod för att bli kvitt svampen som orsakar detta. Jag blandade vinäger i vatten sedan droppade jag ner det i hans öra. Svamp tål ju inte surhet så nu hoppas vi att han blir av med den för alltid! Nu ska vi ut på långpromenad, ska bli skönt att röra sig lite efter de lata dagarna på stranden då vi bara legat på rygg....
Puss och kram till min lilla, fina tös missmilja...Jag/vi älskar dig med och saknar dig. Och jag läser din blogg mer regelbundet än vad jag själv bloggat på sista tiden.

Världens tråkigaste bloggare..

är väl jag som aldrig uppdaterar, men ni får ursäckta livet är alldeles för intensivt just nu så det finns ingen tid över.
Vad är det då jag gör som tar så mycket tid??? Ligger på stranden och solar dagarna i ända är vad jag gör. När vi nu antligen fått så fint väder måste vi bara vara ute. Igår låg vi hela dagen nere på Playa del á Goldcaust med våra vänner och deras vovve. Vi hade grill, kyckling, köttbullar, revben, kotletter och en massa annat festligt med oss som vi avnjöt under hela dagen. Vi hade dukat upp delikatesserna på motorhuven så de människor som gick förbi gav det glupska ögon..Hundarna fick massor av kompisar som de lekte och badade med. Det var till och med 4 hästar med och badade, annorlunda.  Pompe hade roligt för det var ett tiotal Cockrar och de drog sig liksom som maneter till varandra. De tyckte han var så fin så flera fotograferade honom, vi blev så stolta.
Vi har under veckan som gått fortsatt spåra med honom och han har utvecklats enormt. Vi har fått ett kanon sammarbete med en instruktör vilket underlättar, för det är lite knepigt. Han var imponerad av att Pompe var så duktig på inkallning. 100% är nämligen kravet för honom . Sambon tycker det liksom jag är skitroligt och det är så stimulerande att se vovvarna jobba lite.  Just nu övar vi personsök, vilket går fantastiskt för Pompe. Som sagt han är en "naturbegåvning"......Lille gubben.....

Igår

var det kennelträff nere i Lödde. Vilket väder, solen gassade och hundarna lekte oavbrutet. Platsen för aktiviteten hade Katarina och Stefan valt kanon. En stor öppen äng så det var jättetryggt. Lite varmt, men vi fann en oas i skuggan av en tall där vi lade ut vår filt och tog fram vårt medhavda kaffe. Det var fler än vi som tyckte platsen var bra för vi blev välbesökta av flera hundarna och några goa valpar. En liten tik som hete Ronja hängde med oss mest hela tiden, självklart överföll vi henne och höll kvar henne, vad annars? De är så ljuvliga, vi fick stora planer på att kidnappa med henne hem.
En kul händelse var när jag serverade henne vatten ur skålen. Jag hörde plötsligt hur hon kiknade, hostade och spottade, när jag tittade låg hon med huvudet i skålen med nosen under vattenet. Men inte ville hon ta upp det heller, när jag försökte hjälpa henne. Nä då, hon dök ner igen. Till slut fick jag sitta och hålla upp det lilla huvudet för att hon inte skulle dränka sig......Jag skulle lagt in massor av härliga bilder här om vi bara kommit ihåg att ta med oss kameran. Hur retfullt är inte det???? Typiskt, typiskt, typiskt. Får väl se om Kennelmamman kommer att lägga in bilder som jag kan sno åt mig...
Idag har vi, för första gången, varit ute och spårat med Pompe som visade sig vara ett naturbarn, han fattade direkt vad som gällde. Han missade inte ett ända spår. Först började vi med 5 m, sen 10 m, men det var för enkelt, sist la vi ett hur långt iväg som helst och han tog det på en gång, om och om igen. Så imponerande vi blev.
Det var jättekul. Mojje försökte han också men inte med samma intresse. Han är lite egen, han vet ju att man får mat hemma. Kanske gillar han det bättre om vi lägger ut kyckling, hans favorit, istället för köttbullar som idag. Får se imorgon....
Tack Kennel Puppydreams för en jättetrevlig dag med jättetrevliga hundar och ägare.

Nu var det på

tiden som jag uppdaterar bloggen. Anledningen har varit, bland annat, att den inte funkat på flera veckor och när jag väl ville uppdatera så kunde jag inte publicera, så tyvärr. Men nu har dottern hjälpt mig, såg jag idag.
Vad har då hänt den sista tiden? Massor.....
Stordottern och lillsonen kom hit och överraskade, underbart. De stannade i två halvdagar och en natt. Mellandottern har kommit hem från utlandsvistelsen, Fillipinerna, där hon haft det fantstiskt...Dykt med hajar, surfat och träffat nya vänner från hela världen. Blir själv sugen på att åka dit, verkar vara helt ok och billigt. 10,- för en övernattning, det är väl inte illa? Visserligen får man, som hon sa, sova på pinnar och skita i hål men det kan väl gå, vi är inte dem som är dem. Jag kunde ju göra det nere i Serbien och Montenegro, där var flera toaletter  sådana, heter det toaletter förresten?


testing testing

Funkar!

RSS 2.0