Är du smaltjock...?

Så står det, idag, i aftonbladet.  Då var det alltså min tur, enligt de massmediala snillenas värld, att börja oroa mig för vikten.  Kriterierna för det nya begreppet kan jag tyvärr inte ge er, för det kostade 19;- att få den informationen. Ni vet, man måste bli medlem i Plus, eller nått. 
Nu verkar tidningarnas påhittiga nissar kramat  pengarna ur alla de gamla begreppen som överviktig, kraftig, småtjock, tjockis,  fet, ölmage, isterbuk, så de var väl tvungna att hitta på ett nytt begrepp och det blev "smaltjock".
Vilket skulle, enligt tidningen, innebära att du är fet på insidan även om du ser smal ut. Summan av detta borde då vara att alla anorektiker haft rätt när de sagt till sig själva att de är feta även om deras revbenen petar ut. Tänk så många terapisessioner de ägnat sig åt helt i onödan. De har, på grund av dålig forskning, fått vända och vrida sitt innersta, ut och in.  Eller fått letat i barndomen efter något tramatiskt att skylla avmagrandet på. Nu måste de vara lättade...De borde minsann få rätt till  statlig ersättning för denna feldiagnostik..  

Ämnet, diet, smal eller tjock är lite intressant för här på jobbet har vi haft diskussioner om hur noga vi är med maten till våra hundar och katter. Tänk, har vi sagt drömskt till varandra, om vi bara kunde ta ett piller eller en skål torrfoder som innehöll all näring vi behövde för en dag.  Det hade l väl varit något..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0