Huvudvärk

På väg hem till syster gick jag inom Min hundbutik, där inne möttes jag av en tjej som hade två små chihuahor, en på 3 år en på 4 mån. Men oj vad rädda de var....Den äldre var hanne och visst vaktade han förmodligen den lille men så feg. Han stack fram den lilla nosen bakom benet på sin matte när han skulle morra åt Mojje. Sedan ryggade han snabbt tillbaka. Mojje ignorerade honom totalt, och närmade sig valpen. Den lille hade samma beteende som den äldre. Väl på golvet smet han bakom sin bur för att morra och skälla på Mojje. Jag tog fram en leksak för att locka ut den han kom fram halvvägs på skakiga ben, härefter skällde han till och morrade sedan drog han sig snabbt tillbaka. Inget bra beteende för en hund.
Den äldre var ingen bra förebild för den lille. Förmodligen för att matte lyfte upp dem så fort det blev lite farligt. Fattar inte varför man vill fördärva sina hundar på detta sätt? Det är ju mer givande att ha en hund som kan umgås med både andra hundar och människor. Men det är inte första gången som jag sett detta beteende hos denna hundras. Tror att det är osäkra hundägare som köper denna ras. De vet inget om hundar utan de tycker de är gulliga och behandlar dem sedan som barn....Jag har mött en chihuahua som är väl balanserad, han heter Tiger och är en fint pälsad hanne. Han är inte bortklemad utan han får vara hund.
Synd om hundar som inte får vara  just hund.


Kommentarer
Postat av: Miss Milja

Mijo är ju lite sån... fast han fegar ju inte för att gå till attack på riktigt! Galen hunden!

2007-11-20 @ 18:32:21
Postat av: Mikaela

Va snäll ord, Tiger bockar och bugar! Håller med dig helt, låt hunden vara hund! Vist folk, och även jag kan skämma bort hunden ibland med att bli buren uppför trapporna eller stoppd under jackan om det är för kallt och då och då kallar jag tiger "mammas pojk" men det finns en hårfin gräns mellan att säga "mammas pojk" och faktikst tro att han är de! Allmänt tror jag inte att osäkra människor köper just chihuahua, om jag förstod dig rätt. Jag tror snarare att det är ett allmänt oförstående hos folk som köper mindre hundraser i allmänhet! De tror att de tar skada av minsta lilla och att plocka upp en hund som är rädd, oavsett storlek är inget annat än katastrofalt fel och banar för just det beteendet du beskriver. Trist. Egentligen borde de finnas någon sort körkorts tagande för hund precis som de finns för bil. Alltför många köper hund på må få utan att veta något om varken rasen eller hundens beteende... :(

2007-12-01 @ 02:43:38
URL: http://www.meiandmikaela.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0